Fler bilder från Skattkärrs folkpark

Även om det var ett tag sen festen ägde rum så lever den fortfarande kvar i minnet. Eftersom farsan sen dess också velat studera just HUR han skaka rumpa den natten, så postar jag länken till facebook-albumet här

Gött ljud: The Galvatrons

Länge sen ni fick ett tips om ett gött ljud. Ett band som breaka när jag fortfarande var kvar i Oz var The Galvtrons från Melbourne. Såg dem live på Elsewhere i Surfers på turnén följande släppet av debut-ep:n When we where kids.
Lite som bättre och hårdare Melody Club kan man säga, men det är ju synd att jämföra guld med aluminum.

Här har ni videon till When we where kids i alla fall:






Stora och fina

En mycket god vän ringde upp mig igår natt och vi snackade om livet och hur vi hade det. Den anonyma vännen som har nåt på gång med en anonym tös berättade "att det var länge sen han träffade en tjej med härliga bröst", något som det nu blivit ändring på "och det kändes bra"

Vardagsglädje i sin renaste form kanske?

Det ska börjas i tid

Fredagen blir inte så jävla mycket speciellare än att man utforskar You Tube i jakt på en låtlista och mitt alltihop dyker detta upp, håller kanske inte för hela låten men fan så kul det är till en början:


Du vet att du bor i Stockholm...

...när du klockan 21 ser två helikoptrar komma farande, hör sirener och sen genom nyheterna får reda på att en man blivit skjuten en kvart från där du bor.

Han verkar komma att klara sig,  du kan läsa mer här

Jon lever och frodas i Filmhuset

Omdömme efer första veckan: Filmvetenskapen verkar sweet. Film på mornarna. Snack på eftermiddagarna. Allt i rätt lagoma doser dessutom. Verkar inte som det blir någon nollning för oss dock, och vad skulle de hitta på i så fall? Ta en sup varje gång Frodo ser ut som han ska börja gråta i Sagan om Ringen?

Jag saknar Mini G

Tydligen saknar han mig med. Jag åker och hälsar på snart. Tummis,

Hej då Knipvägen 14 - retroperspektiv

Okej, så även om det var snart en vecka sen jag lämnade med barndomshem bakom mig så kanske det ändå bör skrivas nån rad om det. För min egen skull om inte annat.

Lördagens fest blev, tja, lyckad på ett sätt. Folk verkade ju trivas, om det senare skulle komma att  minnas den är en annan sak. Jag och brorsan kom överens om morgonen därefter att vi antagligen hade lite olika syn och förväntan på hur festen skulle bli. Min inkluderade inte att folk satt och dregla i soffan eller sparka i väggen i takt med Mötley Crüe, men kanske är det skitsamma så länge folk har kul? 
Jag och Emps skrattade som fan i alla fall åt den egenpåstådda gitarrlegenden Robin A som förklarade sin briljans genom "jag kanske inte bäst är bäst på att spela men ingen är bättre än jag att ha gitarren på axeln"

Stort tack till alla som var där och lite extra cred till de Fryk och Berntsson som gjort t-shirtar dagen till ära. Japp, en gång Vändzon-crüe, alltid Vändzon-crüe. 

Söndagen som kom handlade mest om att att skapa ett Le Resistance mot getinginvasionen, på altanen och i köket. Med dammsugaren som vapen blev jag The Wasp Slayer och hoppas på att naturen förlåter mig.
Detta till trots låg vemodet låg rätt tungt över mig och även om jag aldrig börja lipa så var det fan inte långt ifrån när man för sista gången käkade vid furubordet och kolla ut över gräsmattan.
Kanske hade allt varit svårare om jag inte hade ett nytt slags äventyr att se fram emot. På nåt vis tar man ju bara farväl av ett hus, som faktiskt står kvar om än inte till ens förfogande, men ändå. Skattkärr, kompisarna och...fan, måste säga, suck...minnena försvinner ju inte och med att man flyttar ut...gött nog. Hur som helst så känns det bättre än vad jag trodde och det ska bli skoj och se hyr nya kåken ("jävla fin kåk") blir.

Roligt var  också alla fall att farsan samlade alla mynt vi samlat från olika resor, skrev en lapp där det stod vilka vi var, la allt i en glasburk och grävde ner den på en halvmeters djup nånstans i trädgården.



Nördbrillor på men det här är rätt coolt

Kolla den här roboten! Ser ju jävligt löjlig ut när den går men fatta vilken grym teknik som ligger bakom när den faktiskt hittar balansen efter ha blivit sparkad.

Busy in Sthlm

Mycket som händer nu när man börjar plugga. Har arslet fullt av jobb och inget internet än.
Men så snart det löser sig kommer uppdateringar på:

- Det galna fylleslag till utflyttningsfest som ägde rum på Knipv 14
- Mitt nya hem
- Vad det är jag ska syssla med i ett år

Tills dess, håll ut!


Tillbaka i mitt gamla hem

Då var det mesta av det jag äger flyttat till sthlm. Tillbaka i mitt gamla pojkrum tänker jag att det enda som vittnar om detta rummets ägare är den inramde Young Einstien-affischen som jag köpte för dyra pengar, Lasse Åberg-tavlan jag fick i konfiramtions present och ett en trave dvd-filmer som ska tillbaka till kompisar.

Kanske är det lika bra att förändringen skett hyfsat stegvis,smällen blir kanske enklare att ta så.

Men det är inte med denna tungsinnthet jag lämnar huset, utan med en rejäl fest. För om du inte går ut med en smäll, du behöver du fan inte gå ut alls.

Tre gringos och Skummet - The Movie


Magi i Skattkärrs folkpark

Dagen efter allt så sitter man med ett rätt löjligt leende på läpparna. Man är trött som ett bröd efter att ha gått och lagt sig vid sex, jag och Sebba hade blivit kvar vid brasan och snackat om livet och hur coola Run-DMC är i videon till Walk this way, vaknar vid åtta för att byta sovplats och gått upp igen vid 11 för att börja städa i trädgården och prata lite med Mini G som kom över för lite juice och bulle.

Min mamma hade sitt 50årskalas i går. Temat var Folkpark, ca 50 gäster, folk ,som mamma uttryckte det hon "skulle kunna ringa mitt natten när som helst utan att skämmas". Jag tycker det var ett fint mått.
Jag hade sprungit runt i timmar och arrangerat bordplaceringslekar och tävlingar och hoppas med hållna tummar och tår att allting skulle funka. Jag tror det gjorde det.

Det är svårt att sammanfatta den blandning av vattengevär, chokladhjul, liveband, väckelsemöte, politisk humor, dansbana som var festen. Lika svårt som det var att sammanfatta hur skillnader i ålder, bakgrund, jobb bara suddades ut.  

Det är fåniga leendet sitter kanske där för att man det finns en vetskap om hur man haft en sån där jävligt sällsynt toppenkväll. Den höjer sig antagligen utöver mängden inte bara för att du har varit med och arrangerat den, utan för att den smältdegel av folk som var här verkade ha lika roligt allihop. 

För när du hållt en kompis föräldrar i handen och sjungit halsen av dig till hennes dotters version av "Forever Young", när du tillsammans med tre människor minst 20 år äldre än dig  men med samma entusiasm dansat pogodans med knutna nävar till Ebbas Staten och Kapitalet och sett dina barndomskompisars föräldrar med ett dimmigt men inte mindre hedervärt självförtroende dra av hemmasnickrade dansmoves i ring med What a feeling i öronen då, då är det inte kul efter mall. Det är magi i kvadrat. Inhägnad av kulörta lampor.

 Dessutom så har jag sett pappa dansa. På riktigt.  

Oavsett siffror så har min familj har aldrig känts yngre.

Tack till alla som var där!

(Fixar snart en länk till ett större fotoalbum med fler bilder)

Allsång på dansgolvetKicki och Mats i en rock-offGubbdans


Tre gringos och skummet

Efter en fredag som tidigare mest handlat om att skaffa fram saker inför morsans 50-års fest kommande dag och snacka med familjens vänner som man inte sett på år så får jag tag i Sebba som viskande svarar i mobil eftersom han är på jobbet. Berga har kommit hem från Oslo och planen är att gå ut.

Standard nuförtiden är ju Ankan och även om dansgolvet fortfarande är på tok för trångt och varmt om man inte är naken och med någon man inte tycker om väldigt mycket (vilket sällan är fallet på ett dansgolv) så är livescenen och balkongen utrymmen där man trivs.

Lirandes var ju dessutom "Olle goes wild" som förutom att vara tatja som ett par stumbyxor har en sångerska (rykten säger att hon heter Ina) som har utstrålning som Tjernobyl 87, en sirens sångröst (alltså en sån från de gamla grekiska mytologin och inte på polisbil) och en ballongnätkjol som hon bar upp jävligt bra. Jag och Berga var lyriska

Efter ha dansat mig svinglad till deras cover på All the small things, träffat en gammal klasskamrat (som "fortfarande bodde i Säffle") och kramat killen som kom på "Gyllene Örnen" som går såhär:

Gyllene Örnen! Gyllene Örnen! En vän till mig!
Gyllene Örnen! Han flyger över de höga träd-nnnnn!

så hittade jag Sebba, Berga, en tjej som heter Amanda och Norrstrandsskolan elevrådsordförande 00-01 sittandes vi ett bord. Berga titulerade mig Karlstads Kid Rock och jag kände att de tre gringosarna från Sp3Ku var tillsammans igen. 
Vi drog fiskehistorier om björnar och knivar  blev kallade "trevliga killar" av vakten när stället sen stängde.

20 min senare grupperar sig tre gringos på en röd Sjösala damcykel och tar en vansinnesfärd förbi kungsgatans stängda krogar. Vejandes för överförfriskade brudgäng och trötta bartendrar. sladdar vi en på östratorgatan och ser det...
SKUMMET!

Ett berg av skum som ligger nånstans mellan Uno och Maché (som har skitdyr skitmat). Ett berg av skum mitt på cykelvägen. Så man skulle kunna cykla igenom det....alla tre på en och samma cykel...och bara svischa...genom skummet. 

Tre mycket glada grabbar med cykel som ser ut som den stått i en snöstorm glider på Statoil och beställer tre stora mosmenyer. Sebba tycker att sin Dr Pepper var ett dåligt val men allt sånt där spela i så stor roll där kl 4 på natten. Vi kunde dö lyckliga. Vi hade cyklat genom skummet.



  
  3 gringos och cykeln

Vi gör så rysligt fint på tomten

Morsan fyllde 50 i Torsdags. Blev en massa härj på f.d. arbetskamrater, partikollegor och allehanda uppvaktelser som kom på mottagningen. Jag och brorsan diska för glatta livet och fick lämna klämkäcka svar på folk som lika klämkäckt lämna över ny disk. Farsan gick omkring med förkläde för syns skull.  

Galet vad mycket blommor man får i den där åldern. Förslog att mamma på tackkortet skulle bygga upp ett edenslust gård av snittblommor och posera med fikonlöv på berörda delar men hon högg inte på idén.

Idag kom bekanta till familjen och vi började bygga upp den schyssta folkpark som morsan vill ha. Helt ärligt har vår gård aldrig sett så mysig ut. Ska försöka fixa lite bilder på det såsmåningom. 

Right, ska dra på mig sockor för jag ska snart iväg. Ha det gött


Se The Host ikväll!

Kvällens tv-tips är syd-koreanska The Host på Canal + First. En av de abslout bästa monsterfilmer som någonsin gjorts mycket tack vare att den avviker från den av Jaws satta standardmall för den typen av film, en intressantare odjur och samhällsskritik.
 
Missa inte!
 


Äta tigerballe?

Runt kl 3 inatt påbörjades en hetsig diskussion över familjen Högmans furubord. Närvarande var Sebba och Robin, Brorsan och jag. 
Ämnet: Skulle du kunna tänka dig att äta tigerballe?

Jag menade då snabbt om att Tigern inte var utrotningshotad, tjuvskjuten eller liknande - varför inte? Diskussionen fick då snabbt en generellare frågeställning: Om att äta balle överhuvudtaget var okej?

Ensam på min sida så fick jag försöka försvara med ställning om att det är ren jävla hypokrati att tycka det är lugnt att käka "lår, röv, och bog" men skippa penis just för att det är en penis. Allt är ändå dött djur.

Med förståelse för att folk kan tycka att det är äckligt just för att det är ett kön och de bilder det framkallar, samt att svällkroppar kanske inte passar lika bra som mat som muskler och allt annat så vidhåller jag att du kan rent teoretiskt inte kan säga att det är moraliskt fel att äta könet på djur just bara för att det är ett kön.

Som ni säker förstått blir skitkul att diskutera en sån här sak när man med sin allvarligaste blick säger: "Ja, jag skulle kunna smaka balle" 

Så vad säger ni? Är det OK att käka balle? 


Blöt och halvnaken i väntan på kräftor

Uppdatering från lördagens fest i Falköpings-trakten:

Bra initiativ av Systrarna Kallur att ordna en kräftskiva och ännu bättre - ett försök att få dit gamla Syndey-gänget.

Lekar är i ju enligt min åsikt nåt som gör en bra fest och Marikas familj hade ju inte sparat på kreativteten och drar till med en femkamp i grenarna:
-  Lerduveskytte (Fyra av fyra och Jon Högman titulera sig själv därefter Sniper Högman resten av kvällen)
-  Såpad stock (Låter porrigare än vad det är. Ni vet man, drar på sig galonbrallor, får en säck och ska slå ner den andra. Nej, det är fortfarande inte porrigt)
- Gummirepet (Stor Gladiatorer-känsla när man med en elastisk sele runt midjan ,som i sin tur är fastspänd i ett träd, skulle försöka ta sig så långt som möjligt på allt annat än torr mark. Man kunde grilla korv på kämpaglöden)
- Vattenstafett (Fyll en tunna med vatten på en vippbräda tills ni lyfter lagets lättaste person)
- Klädsnöret (Lägg allt ni har på er i en så lång rad som möjligt. Har aldrig sett så många glada människor i underkläder i hällregn förut.  Tog med hänsyn till snubbelrisken inte av mig kalsongerna...höhö)

Laget Såpade Ninjor vann. Ja, just det, jag var med i det. Score!

Resten av kvällen var en galen och kul blandning av möten med lookalikes, de bästa kräftor jag käkat, svensk logdans och obekväm sömn i bil (vem var rikspuckot som pajat tälten?)

 Tack Marika och Linnéa iaf för ett bra partaj!




 


Varför Sverige går mot en mental istid

93 500 personer lyssnar dagligen på Rix Morronzoo. Skrämmande, läskigt och tydligt tecken på kulturdöd.

(källa: Nya Wermlands Tidningen)


Ord och uttryck: Lägga ballen i nävgröten

Lägga ballen i nävgröten - Uttryck
Att på något sätt förstöra en trevlig stämning.
Ex:
- Jo, det var jätte kul på festen men sen börja Stina böla...
- Typiskt! Hon lägger fan alltid ballen i nävgröten!


Detta är ingen uppdatering

Wow, skrev inte nåt på en hel dag. Bra jobbat. Betyder att jag antagligen haft nåt att göra (stor fet lögn)

Saker jag gjort:
- Skjutsat mamma och pappa till tåget (06:15 nångång)
- Börjat på säsong sex av Arkiv X
- Lärt Mini G att spela tre i rad och säga chilla ("tjilla")
- Sprungit 7.5 km

Saker jag inte gjort
- Något särskilt kontruktivt
- Ätit upp varmkorven som borde ha käkats


Ord och uttryck: Kuklås

I denna kategori kommer jag publicera mer eller mindre kända ord och uttryck som som bör bli mer kända eftersom de är, eller inte är, fruktansvart användbara.

Kuklås -  femininum
Används om tjejer som tillbringar för mycket tid med sina pojkvänner, partners etc. Ex: "Fan, sen Eva träffa Roger har hon verkligen gått i kuklås!"

Se även: Fittfälla maskulinum

Tipsa om nya ord eller uttryck som bör spridas! Mejla eller kommentera!

Jag hörde vad du sa, men jag lyssnade inte

Fick klarhet i ett dåligt personlighetsdrag hos mig ikväll.

Har en förmåga att fråga om saker som jag är genuint intresserad av att veta svaret på men jag glömmer bort att lyssna  på det när jag gör nåt annat samtidigt.  

Kan vara en del av min erkända tankspriddhet men kan ju om man inte vet om den bara ses som en otrevlig nonchalans. 

SÅ: Om jag inte ser ut som jag lyssnar gör jag antagligen fortfarande det, men min hjärna blev upptagen på annat håll och jag tar inte in vad du säger, med andra ord: Jag hörde vad du sa, men jag lyssnade inte

ISÅFALL: Släng ni nåt om: Batman, köttätande apor eller Kapten Kermit för att få tillbaka min fokus eller slå mig bakhuvudet. Jag frågade ju faktiskt om nåt. 

Jag ska dock försöka tänka på det själv så ni slipper slå mig. Kan nog ta skada av sånt.





  

Topp 3: Filmer sedda mellan 2-4 Aug

Tre filmer han ses mellan dessa datum. En av dessa kommer antingen va nåt av de bästa jag ser i år och en annan antagligen nåt av de sämsta.

3. X-Files: I want to belive - Jag är stort fan av serien - har boxen hemma och allt. Förra filmen var rätt halvdan, som ett långt okej avsnitt ungefär. Den nya filmen är mer fristående och tar vid ett par åren efter där serien slutade och i min mening borde allt slutat där också.
I ett ledsamt försök att återuppväcka en allithop så haltar en hafsig och rörig handling av klassiska Arkiv-X element fram bland torra, irrelevanta repliker och skådespelare som tappat all den kemi som  de hade när serien fortfarande var en en rebellisk, spännande high- school unge,  jämfört men den förvirrade medelålderskrisande stofil den just nu blev.  

2: Death Sentence - En rätt schysst hämdrulle enligt lätttillgänglig Hollywoodmall. Kevin Bacon (som är en av de mer underskattade skådisarna i drömfabriken i mitt tycke) spelar en direktör och familjefar som tar lagen i egna händer när hans son blir dödad av ett gäng. Efter en rätt hyfsat balanserad inledning så tippar vågen över till våldsam action och engagemanget sinar.

1: Juno - Har redan blivit höjd till skyarna av de flesta som sett den. Jävligt rättvisst också - det är svårt att inte falla för en film med så mysiga karaktärer, roligt och kvickt manus (oscars nominerat t.o.m.) och skönt småudda soundtrack. En quirky ton som aldrig blir krystad eller menlös i en lekfull film som gör dig glad, inte för stunden, utan på riktigt. Hyr!   

Inte så många bilder från Stockholm

Kicki och Jencine flyr regnetKicki hittar stenKicki har sabbat testundenSkulpturutställning i Hagaparken

Stockholmsuppdatering

 Här kommer några kommentarer på min visit i huvudstan 

  • Stockholm är vackrare på sommaren än på vintern
  • Om man la lite stenar på golvet och installerade ett par svärande finnar med lövpiskor i Mammas lägenhet så skulle man ha en rätt perfekt bastu
  • Staden i sig är dock fortfarande en rätt kall ,mentalklimatmässigt alltså.
  • Jag är fortfarande rätt kung på att göra wok
  • Christin vet hur man sabbar en te-stund
  • Jag hitta ett ställe som säljer Ginger Beer!
  • Pride Festivalen är defintionen av uttrycket "...nytta med nöje", skitkul och skitviktig på samma gång
  • Min Dragonball-samling byttes mot 450 spänn i andra serier. En värdeminskning på ett par tusen.
  • Jag hittade ett ställe som säljer Ginger Beer! Jaha, har jag sagt det?
  • Mitt nya hem kommer bli sweet!
  • Tunnelbana är bekvämare än granbuss
  • Jo, jag hittade förresten ett ställe som säljer Ginger Beer... 

Bilder kommer i nästa inlägg





 


Jon åker till Stockholm

Tjao! Drar till Stockholm över helgen för att fixa med boendet och hälsa på kompisar. Kan bli halvdan uppdatering unden den tiden men eftersom jag haft sån frekvens tidigare i veckan så tror jag, om inte annat så bör ni, ha överseende. 

Om  ni ändå inte kan underhålla er själva så kanske Charlie och hans storebror kan göra det. Går att se på hur många gånger som helst.

 


Bilder från Onsdag

Dagens fysiska aktivitet: Frolf (Frisbee golf) med Toffer, Petter, Hjalmar och Charlotte

Akta så ru inte får en frisbee i skallenHjalmar hade här inte ännu förfinat sin Det är lätt att bara stå och se tuff ut......när någon hamnar ute i ruffenToffer pausar med lite mellanstadieakrobatik

Kvällens ställa att chilla på: Ankans uteservering

Toffer och jag har väldoftande hönderBlixt blir ju sällan vackert alltså...Galna gastar vid älvens strand



RSS 2.0