Skadliga ljudmiljöer på Coop

Vandrade omkring på Coop i Bergshamra igår. Inne i butiken dyker två tanter ( jag gissar 60 respektive 70 år) upp, nappar tag ett butiksbiträde:
- Hördu, vad är det för hemskt pip som hörs här? Det låter så otäckt! Man kan ju få tinnitus!
- Eh, ja, alltså det är från kassan...
- Jaha, ni borde ju se över era ljudnivåer. Det är ju farligt!

Och ja, självklart borde de det. Om det var så att det där ljudet ens hördes och störde någon! Jag skulle tro att om det var så att hela personal styrkan på Coop i Bergshamra helt plötsligt skulle gått omkring med tjut i öronen att något skulle gjorts. Tveksammare om det görs när det rör sig om ett sken-oväsen som endast uppfattas av folk som nåt pesnionsålder.
Blir man mer om mån om sin närmiljö när man blir äldre? Eller är det en hobby för pesnionärer att hitta saker att va upprörda över?


Kommentarer
Postat av: JOSIE

När man blir gammal tant, som jag kommer att bli förr eller senare, finns det två olika tantpersonligheter man blir, antingen den ena eller den andra.

1. Den gulliga tanten som pratar lite för mycket på bussen med främlingar och gillar att baka. Ofta gillar denna tant även kungaparet och tycker att "det är synd om Magnus Karlsson, att han gillar killar, för han är ju en sån fin kille".

2. Surkärringen som försöker klanka ner på andra, helst stora organisationer, Ju större och surare desto bättre. Hon handlar på Coop, klagar på höga kassaläten och ber extra om kvittot från kassörskan för att senare kontrollera att varenda öre är rätt.

Det lät som du mötte nr 2. :)

2009-02-19 @ 10:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0