Saker som ändå gjort mig glad idag:

- Att det fortfarande är mysigt att lyssna på Rachel Portmans löjligt vackra musik till Ciderhusreglerna var jag än går. Synd att man inte kan vara i Maine den här tiden på året. Det är nog fint.

- Att jag har både kurslitteraturböckerna som mina klasskamrater fortfarande letar efter

- Att jag äter ordentligt igen

- Att förberedelseran till Fredagsklubben på Ung utan Pung går tokbra

Borta...

SL-kortet är borta. Eller ja nånstans är det ju, men inte hos mig där det egentligen borde vara.
Jag var på bion och frågade om de hade hittat det. Hon som stod och rev biljetter anropade nån på sin walkite talkie som skulle kolla, det tog jätte lång tid och en pinsam tystnad uppstod. Jag frågade om hur man fick jobb på SF. Biljett-tjejen sa att man kunde ansöka via hemsidan. -Vad bra, svarade jag. Sen fick jag veta att det inte hade kortet. Surt.
Lika sur var kärringen på det högborgeliga kaféet Sturekatten, dit Sara kallade mig igår. De hade inte heller hittat nåt.
Snäll var i alla fall damen som svarade på hittegosavdelningen. Jag undrade om det var lika bra att jag köpte ett nytt och honsa att det kunde jag nog göra. Om de får in mitt gamal skickar dom ett vykort till mig och jag kan återköpa ett utav dem. Jag undrar hur det där vykortet ser ut och hoppas att jag får ett...

Psyko-spark

Jag har haft verbet Karata (av kampporten Karate såklart) i huvet de senaste tre dagarna. Alltså som i "Jag karatar dig i magen om du inte håller käften!". Tyder det på uppdämt vrede?

Var tappar du allt Jon?

Idag försvann mitt sl-kort nånstans mellan ca 14:30 och 22:00. Jag vet inte var. Jag hoppas på att männsikor i den här staden lämnar in sånt som de hittar. Det gör ju jag.

I övrigt så jag nåt som vidrigt som en gubbe med ett tuggummi i örat ikväll på t-centralen. Det satt liksom inte i hörselgången utan inträngt i det där vecket ovanför. Inte för att det finns några förmildrande omständigheter när man mna har ETT TUGGUMMI I ÖRAT!

Och ikväll slår det mig på nytt att....

...Aftonbladet är sjukt jävla dålig tidning, inte minst på nätet (så sluta gå in där pucko)

...jag ska ge mig själv godisförbud för det är inte nyttigt för varken kroppen eller plånboken

...Att brittisk accent är så är vackert t.o.m när den snackas av galna gangstrar som i Snatch


Tropic Thunder var rolig...men inte sååååå rolig

Ben Stillder nya film Tropic Thunder var en rätt ojämn historia. Efter en helt heilarious inledning så blir det lite mycket slag-på-pungen skämt och den går och driver lite i väntan på en pang-pang final. Robert Downey Jr är kung som hardcore methodacting skådsin som opererat sig svart för att komma in i sån roll. Tom Cruise är inte lika rolig som svärande producent.

Oavsett vad som hände på duken så var det i alla fall en brud två rader upp från mig som tyckte allt, ALLT, var roligt. Det kunde vara en bild över en skog, Jack Black som andades. Hon skjöt av skratt, i ordets rätta bemärkelse, för varje grej. Och före skrattattack kom ett vrål som från antastad trana, det skedde från filmen start tills dess slut. Utan avbrott. Som att lyssna på ett Tjäderspel. I slutändan skrattade jag mer åt henne än filmen. Och så här i efterhand vet ja inte om hon egentligen förstörde filmen eller gjorde den bättre. Undrar om hennes kompisar skäms för henne?
Liksom "Ska vi se en komedi? "NEJ! Nej...tänk på att Lisa är med!" "Ah, just det, glömde..."

Fan, jag skulle stannat kvar och lyssnat på dom när det gick. Om skratt förlänger livet lär dne däör tjejen bli uppemot ett millenium, Töligt många föreställningar hon kommer hinna sabba under den tiden. 

Konsekvent recenssion

En bra recenssion ska va tydlig och rak. Brorsan skicka en på sms igår:
"Fan Jon, Arn är nog det sämsta jag sett"

Jag behöver faktiskt ingen motivering till varför....

Saker som gjort mig gladare idag:

- Att jag kl 9 imorse blev klar med hemtentan och därmed kunde lämna i den i tid trots att jag var utelåst igår natt
- Ett liten minimännsika som sprang omkring inne på filmhuset
- Ett pensionärspar som höll handen på stan (varför är det mycket sötare när gamla gubbor och gummor gör sånt?)
- Att jag fick mitt studentkort på posten

Sen kommer jag nog vara ännu gladare när jag varit på bio sen ikväll

Tur att jag inte har stressmage

Idag gick jag upp vid havl sju för att vara vid universitet vid åtta för att skriva klart hemtentan. Sen satt jag och skrev konstant (två pisspauser) i 6 timmar. Jag blev klar med all text och nu ska jag bara dubbelkolla formalian och fotnoterna (fotnötterna låter roligare). Idag var det genrep på föreställningen också, det kommer bli kul. Jag får säga älgstudsare på värmländska. 18:30 imorn på Farsta gymnasium för den som vill kika.


Do änd dånt bäliv dä hajp

Har fått en askul roll som värmländsk dj i en sketch i föreställningen med UUP (Onsdag nästa vecka, har fortfarande ingen tid, ska kika asp) 
Det tar förvånsvärt mycket på krafterna att repa, i och för sig körde vi på från 10-19 idag så inte är så märkligt att man är lite vrak.  Föreställningen kommer bli skitkul. Bälive dä hajp!

Btw:
Ben & Jerrys Cookiedough
är brutalt överskattad. Precis som Kjell Bergquist. Dånt bäliv dä hajp.

Betraktelser från Gröna Linjen

Tunnelbana är lite mer spännande än granbussar. Kanske för att en större mängd männsksor använder dem och därav blir utfallet av orginal även det större.

Det här var de anmärkningsvärda betraktelser jag såg inatt när jag tog tuben hem:

- Rakade 17åringen med förspänt leende som hörde sin polare spela en låt på sin telefon och utbrister: Akon är den fetaste killen just nu! och börjar ravedansa i sitt säte "precis som jag gjorde i London"

-
Svartklädda södertjejen som på Mariatorgets perong från ingenstans drar fram en groteskt stor naturtrogen hudfärgad dildo och viftar runt med

- Rosmannen - ett återkommande orginal. En herre i trettioårsåldern som skulle kunna vara din biologilärare med hästsvans och glasögon om det inte vore för den billiga kritstrecksrandiga kostymen med skära slipsen, svarta handskarna och hinken med rosa rosor. Jag tror han säljer dem till de som frågar. Om det hjälper att se ut som en nördig Joe Labero vet jag inte.

- Kvällens sorgligaste var 55åriga vuxnabarnmamman, som uppiffad (men lagom sportig i dunväst) efter en utekväll med tjejgänget klev av tåget med tvåfingrar tryckta mot munnen, och försluppet och nästan lite elegant glider mot en soptunna för att kasta ur sig kvällens middag i betydligt mindre angenäm form mot hur den säkert såg ut ett par timmar tidigare

Inte så speciellt Wanted

Såg Wanted igår på bio (ja, den med där affischen med Angelina Jolie och James McAvoy ser tuffa ut med stora pickadoller). McAvoy är trött på sitt jobb, sin tjej och sitt liv men för feg för att göra nåt annat tills Jolie kidnappar honom till ett väveri där Morgan Freeman ber honom skjuta vingar av flugor och han får veta att han är född till att döda folk. Sen tränas han i att få stryk, slåss med kniv mot tjockisar och undvika att skjuta i döda grisar som hänger i vägen för måltavlor. 
Filmen kan liknas med Fight Club med Matrix kört i en mixer (likheterna är så stora så man till och med måste skämta undan det med en Matrix-referens på ett ställe). Ryssen Timur Bekmamtov är en regissör men mycket fräna idéer till actionsekvenser och med gott visuellt seende men idén med att man kan skruva kulor och följa deras bana blir efter ett tag rätt tröttsamt och McAvoys monologer om hur han ska bli lika bra mördare som sin far känns jävligt mycket som nåt från en kass manga.

Omdöme: Skräp
  

Tes och frågeställning...

...var nåt av det jag skulle tänka mera på i fortsättningen när jag skrev uppsatsatser, fick jag förklarat i anteckningar i blyerts på den övningsuppstas vi fick tillbak idag. Jag förstog kritiken och sög åt mig som en svamp.
Värre var det med Carl som la pannan i djupa veck och suckade över sitt papper som han tyckte såg ut "som en Miró-målning" p.g.a av alla understrykningar, cirklar och kommentarer.


Kvällsmys med Morgan och Brad

Nu ska jag se den underbara godnattfilmen Seven. Hörs imorrn säkert! Tjao!

Batman på t-banan

Jag fick hem Hans Zimmers och James Newton Howards mäktiga musik til Batman Begins på en skiva häromdagen. Sen dess har den nästintill konstant studsat ner mina hörselgångar. Vilken vardag som helst blir mer spännade när du tonsätter den med ett actionscore, som ett tajma sin entré i tricken till symbalslag och sånt där.
 
I dag bytte jag stundom till det nästan lika bra scoret till King Kong, även det av James Newton Howard (jävla snille den mannen alltså). I övrigt  skulle göra en del för att sitta på se soldnendgången från toppen av Empire State Building med Naomi Watts i knäet  fast jag nog hade kutat iväg om det kom suspekta attackplan i horisonten.  

Rätt så öm efter slagsmål

Ah, för även om det inte var Hulk som slog en så var golvet tämligen hårt när vi övade en fightingscen inför den kommande föreställningen med Ung utan Pung. 

Vi tränade även sång, och ni som känner mig bör nu få svettningar och orolig stirrig blick, och för er som inte känner mig får ni nu veta att jag har musikalitet som ett genomsnittligt spädbarn. Eller som Jimmie Pop skojar: "I sing like an amputee - Can't hold a note, can't carry a tune" .
Så när vår ledare Johan frågar vilken stämma jag sjunger får jag förklara att "det här med stämmor inte riktigt är min grej" och att jag därför "tänker sjunga rätt svagt". Johan säger sen att så jävla pjåkigt var det inte och jag faktiskt låg i rätt tonart, och ja, jag är så anspråkslös att jag faktiskt tar på mig nöjet att vara glad över att i alla fall klarat det.


Insättning på karma-kontot

Inatt när jag steg av vid Högdalens station hittade jag en mobil på en bänk. Nu har jag tagit reda på vem som äger mobilen och ordnat så att han ska få tillbaks den imorgon. Är inte jag en hyvens kille? Eller..är det fel på att ge cred åt sådana handlingar eftersom det är sånt egentligen borde vara självklart?

När dör gamla vanor då?

Efter ca 3 veckor i mitt nya hem letar jag fortfarande efter lampknappen på fel sida dörren när jag kommer in. Höger var alltid rätt förut, nu är det helt fel. Vissa saker tar nog tid.

I övrigt så fick jag jobbet som lärarvikare i Lärarjouren. Ska gå två utbildningar nu innan jag får börja jobba som jag förstått det. Jag och klasskamraten Carl var och firade på onsdagspuben i Gula Villan på universitetsområdet.
 En belgisk tjej från Studentteatern (vars möte jag var på igår)  började prata med mig och Tyckte att John (som jag döper om mig till när jag pratar engelska) inte lätt så svenskt. Vilket Carl kommenterar: "Hiis ril nejm, Jooooon, iss ah värry auld Svidish nejm. Sävvenhanndrädd jers år sou. Maj grejt grändfadesch nejm vass ålso Joooooon!"
Bra kille, han drog även en klockren lögn om att jag var 25. Ifall nånsin skulle tvivla liksom....

Det är synd om E-Type

E-Type är ledsen för att Max (Sveriges bästa hamburgerkedja punkt) har "förvanskat" hans  This is the way. "Jag blir förlöjligad" säger han till Aftonbladet. Ja, löjlig var han ju inte innan.

Han säger också att folk kan se honom som en sellout. Kan man bli sellout när man redan är kass eurodiscorappare med skitful frippa? Vilka är det som skulle kalla honom det från första början? Alla hans tre fans? 

Ett råd: det här med att ta sig på för stort allvar, det funkar inte så bra i sverige sörru E-Type


Ledsen E-Type

Gött Ljud: Sister Hazel

Sister Hazel är  ett sånt där band som i princip alltid får dyka upp på soundtracket till amerikanska romantiska komedier - i eftertexterna till Djävulen och Jag, hiten Your Winter i Tio orsaker att hata dig för att nämna några. Kul för ett gäng snubbar som alla ser ut som alla manliga vikarier och frititdsledare du nånsin haft. 
Hur som helst, melodier och slingor som biter sig fast är de jävligt duktiga på i alla fall och den nästan ,men bara nästan, äckligt klibbiga  prom-sing-a-longen "Champagne High" är defintivt inget undantag.


Vad skulle du göra sa du?

Det blir rätt uppenbart att man måste tjuvlyssna på ett samtal på tunnelbanan som börjar "Jo, så vi ska åka upp dit och spränga huset", speciellt när det är en 70-årig tant som säger det med visst sken i ögonen.


Det heter förskola och inte dagis

Det var nog egentligen den enda tillrättavisning jag fick på min arbetsintervju idag. Och jag antar att i den här världen så ska rätt vara rätt men i smyg kan man fortsätta säga dagis, liksom i hemmet, under täcket när ingen lyssnar.

I övrigt är det jobbigt att gå omrking på universitet - alla gawjuzz tjejer gör en konstant knäsvag.

Att gå upp 6:20

+ Jag känner mig inte specielt trött

- Duschen tyckte jag borde duscha iskallt. Finns det nån övre gräns för hur länge man kan vänta på varmvatten innan man ska ge upp?

Jobbintervjucasual?

Utan att ens föröska ser jag ju ibland ut att vara expert på det, men nu står det ändå still. Hur fan klär sig man sig inför en arbetsintervju för lärarvikarejobb?


Tjockt, dyrt och lyckligt - Lördag

Vi vaknar upp på lördag och garvar lite åt Scrubs på tv. Sen drar vi ut till mig och käkar upp alla mina käkar en trendig så kallad brunch bestående av det ständigt aktuella snabbmakroner och köttbullar.
Tillbaka i stan där Brorsan febrilt söker tröjor och köper en t-shirt som det står Edwin på fast han heter Johan. Jag konstaterar att Chai Latte är gött som fan, men att det är dyrt att fika fint.

Johan åker sen hem och jag och Sebba skiter i att försöka få ihop stockholmarna av det Sp1c när vi ser att King Kong går på tv. Vi laddar upp för kalorikväll av Tjockholms-mått och Sebba tar chansen att omvärdera filmen som i mina ögon är något av det bästa jag sett på bio, hands down. 

Kong är fortfarande kung och jag önskar att jag kunda ha honom som bästa kompis och rida på honom till universitet, han får inte göra min läxor men kan hjälpa mig att ta ner kattungar från träd och stå längst bak på konserter men fortfarande se bäst.

Sebba tycker filmen är snäppet bättre nu. Lördag slut.

Tjockt, dyrt och lyckligt - Fredag

Brorsan och Sebba dök upp i fredags. Dök upp och dök upp, Sebba ser mig man ju på rätt långt håll men i alla fall. De kommer invandrandes på centralen och vi beger oss mot Gamla Stan för att stuva in väskorna i morsans lägenhet.
 
I morsans trappuppgång har alla likadana dörrmattor, sådana där röda/beige i strå, förutom en rebel som förvisso även han/hon har en i strå men med betydligt fler fula färger. Med tanke på att personen i fråga verkar ogilla att följa andra och har viss försmak taskiga färger kan det vara en miljöpartist men vi ringde inte på för att undersöka.

Senare på stan  hade Brorsan på sig guldbyxorna och sprider cash sig som det vore svett på en innebandyplan inne på Weekday , Sebba känner sig ful i håret och jag är mest hungrig.

Efter att varit lagom töntiga med att försöka tajma pinget på könummerpresentatören med ett finger i luften på systemet (jag rekomenderar den nya alkholfria cidern Stowford Press å det varmaste) drar vi hem för att bygga björn (förklaring kommer snart i kategorin Ord och uttryck) och chilla innan vi ska ut för att käka.

Käka gör vi på Grogg på Söder. Vi plockar vuxenpoäng genom att beställa dyr förätt, låta Johan i kunnig ton fråga saker som "Månadens öl...vilket är det?" och lämna ordentlig dricks. Vi förlorar dem emellertid med samtalsämnen som Topp 3: B'J's och min egna undran om "det är mycket majs i majskycklingen?" 

Planen på att gå ut faller lite på att Brorsan tycker att det vore mysigare att träffa John Blund än de hotta brudar från Djursholm som han nynnat om så ofta. Jag och Sebba går förvisso ut på en jakt efter ett ställe, men bir besvikna på att så mycket faktiskt stänger redan vid ett och tar en kopp kaffe på donkan istället. Fredag slut.




Lite lugnare, lite bättre

Inte ens Come on Eileen kunde få mig att känna mig speciellt mycket gladare när jag vaknade imorse, och insåg, att förutom att ha bråttom hade en rätt tajt dag med rätt tråkiga saker att göra. Filmen vi såg idag (En dödsdömd har rymt) var i och för sig rätt spännande men gäspningarna blev tätare och jag nickade till, tursamt nog missa jag antagligen inte mer än 10 minuter och ingeting viktigare än att ny kille som hette Jost (hihi) smygit sig in i handlingen hade hänt.

Min klasskamrat Carl övertalade mig att köpa lunch i restaurangen och jag käkade bambaklassikern Nasi Goreng (funkar, eller hur Toffer?) med jordnötter och kokos och snackade statistarvoden m.m.
Efter föreläsningen ,som idag handlade om ljud, pallarade jag mig iväg till St: Eriksgatan där jag hittat en snubbe som kunde låsa upp min mobil. 400 spänn skulle han ha. Jag såg inte road ut. "Annars kan du göra det själv med en hammare" sa han bittert och ja förstod att han menade allvar.  Jag fick ta den smällen och blev lite gladare när jag hittade en Malte X-platta för en tia i en närliggande skivbutik.

När jag en timme senare hämtat den och kontrollerat så han inte pajat saken så drog jag till universitet för att styra upp saker inför min kommande arbetsintervju. Det gick smidigt och jag kände mig så gott mod att jag tänkte att jag till och med kan ta en annan väg hem (jag åkte tunnelbana till Liljeholmen och tog en buss därifrån). Mmm, man slutar aldig hitta saker att upptäcka här i storstaden.

Sådär, nu får jag ta och laga lite lådmat tills imorrn.



Maria har humor

Bara kolla det här klippet på hennes blogg. Speciellt du Sebba!

Disco-Bluegrass?

Hayseed Dixie är ett You Tube-fenomen som pysslar med att göra bluegrassversioner av kända låter från olika genrer. Tycker att de nog lyckats bäst med den här, men avgör själva

Smart drag Mr. Högman

Har ingen mobil tills jag låst upp den. Trodde jag var bright som bytte till Parlino (vilket jag säkert var) men inte lika bright att checka om farsans gamla mobil var opertörslåst. Antagligen lite dödläge vilket som, hade nog fått låsa upp eller byta mobil (vilket eknonomin inte tillåter) vad som än hade hänt eftersom jag inte palla att stå kvar med ockerprislistan hos Telia. Löjligt hur jävla naken och stressad man blir utan att den där mojängen fungerande.


Tysta rummets nirvana

Inte bara är det väldigt bra för studierna att uppsöka den tysta studiesalen i ett bibliotek, det finns något väldigt roingivande och stärkande med alla hårt arbetande hjärnor runt om en. Man blir liksom lite inspirerad av av folk som sätter på sig läsglasögon, som har neonfärgade små lappar utstickande från sina tegelstenar och som så tyst de kan öppnar ett pennskriv för att välja ut rätt penna att formulera sina tankegångar eller skriva ut ekvationens svar.

Jag bara sitter där, lite snorig, och avfärdar Aftonbladets Jan Olov Anderssons recenssion på Eyes Wide Shut, som simpel och småidiotisk och känner att det här på ställen som det här som man faktiskt växer. 


Håret blir kvar...

...ett tag till i alla fall.  Eftersom Brorsan dyker upp nu i helgen tillsammans med Sebba så blir inge av det där med hårmodellandet.

Övrigt att tillägga idag är att jag var och hälsa på hos teatergruppen och det var skitkul så jag ser fram emot att fortsätta med allt det där.

Jag fyller ut kalendern med...

Japp, jag har faktiskt köpt en kalender och jag lyckas använda den, ett framsteg jämförbart med månlandingen eller det färdigskivade brödet. 

Tre telefonsamtal från idag som gjort min kalender  lite innehållsrikare:

- Samtal från Lärarjouren som vill att jag ska komma in för arbetsintervju (men fattar inte riktigt hur jag ska trolla fram ett ett utrdrag ut brottsregistret tills fredag när handläggningstiden är två veckor - Kom ihåg att ringa Harry Potter)

- Samtal till Teatergruppen Ung utan pung, som menar att det är lugnt för att haka på även om jag har pung

- Samtal till obskyr med fräsig frisörkedja som sökte hårmodeller, vilket kan betyda gratisklippning, vilket  i sin tur är bra för studentekonomin. Om jag så får va kvar efter castingen på lördag. Känns larvigt att kalla det casting men det var vad de gjorde - very chic.


RSS 2.0