Mediaförpestning

Media är fast i en slags pest- eller kolerafråga där pest vann. Vi kommer nu på tok för jävla länge och absurda massor få höra om Victoria och Daniels förlovning och framtida bröllop. Hur intressant det egentligen är vet ju bara de som kommer läsa all dynga? Om någon undrar vad kolera var så är det Melodifestivalen. 


[kåttitsch schiiis]

Så Arla vill inte at man ska säga Keso längre, för det är ju faktiskt Cottage Cheese. De har spenderat miljaaaaarder miljooner spänn på att övertyga folket om - vadå? Att det man käkar egentligen heter nånting lite längre och krångligare?
Om man ändå lyckats etablera ett varumärke så bra, så att det är en vedertagen svensk term borde man istället inte klappa sig lite axeln och säga:  Fan va bra vi e!, eller?
Det är ju lite som om Oboy skulle gå ut med en reklam kampanj: "Du köper Oboy, men det är ett Chokladdryckspulver så använd hellre det ordet". Ingen normlat funtad människa skulle väl börja använda ett så mycket längre ord om det inte var så att de skrev till en myndighet och klagade över att "Chokladdryckspulvret innehöll spår av nötter och min 5-årig fick en allergisk reaktion". Man avänder hellre en bra svenska när man skirver till myndigheter och sånt. Man låter mer smart och hoppas på att bli tagen på större allvar.  Hur som helst.
Sen får jag hålla med författaren till det här inlägget, om att fonetiken är kanske i det sämsta laget: Kan bara undra hur det skulle låta hemma på värmländska Bergvik: Häj, ja undrer om ni har någe kvar av denne däringa Kåttitsch schiiiiiiiiiiiis?

Skadliga ljudmiljöer på Coop

Vandrade omkring på Coop i Bergshamra igår. Inne i butiken dyker två tanter ( jag gissar 60 respektive 70 år) upp, nappar tag ett butiksbiträde:
- Hördu, vad är det för hemskt pip som hörs här? Det låter så otäckt! Man kan ju få tinnitus!
- Eh, ja, alltså det är från kassan...
- Jaha, ni borde ju se över era ljudnivåer. Det är ju farligt!

Och ja, självklart borde de det. Om det var så att det där ljudet ens hördes och störde någon! Jag skulle tro att om det var så att hela personal styrkan på Coop i Bergshamra helt plötsligt skulle gått omkring med tjut i öronen att något skulle gjorts. Tveksammare om det görs när det rör sig om ett sken-oväsen som endast uppfattas av folk som nåt pesnionsålder.
Blir man mer om mån om sin närmiljö när man blir äldre? Eller är det en hobby för pesnionärer att hitta saker att va upprörda över?


Min röda ferrari

Inatt drömde jag att jag hade en splirrans nya röd Ferrari. Det här min första dröm någonsin så vitt jag vet då jag drömt om att ha en bil.
I drömmen var jag lycklig över att ha ett sånt vrålåk, men förstod inte var jag hade fått pengarna från. Pappa som satt med i bilen tyckte även han att det var ett bra köp, till och med när jag sladdade runt på E18 för att kolla om allt fungerade som det skulle.
Sen var vi från och till på nåt lunchhak som jag inte kände igen. Vi var där en söndag och då fick man välja dagens - Jag ville äta Lejon och dricka Champis. Föreståndaren belv jätteglad när jag valde Champis och kom och tog mig i hand.

Jag är inte mycket för tolkningar av drömmar, helt ärligt är de nog bara en samling av intryck, idéer, känslofoster (i motsats till känslor som du faktiskt känner när du är medveten) som du har tänkt omedvetet eller medvetet.
Men det här nog by far en av de intressantaste drömmarna jag haft på länge. En röd ferrari liksom...

En alien i min bebis

Inte för att vi är nära halloween, men hur kul är inte den här?


Puckelrygg vid pissoaren?

När man var liten som kille (nu snackar jag liten inte som "Jon är fortfarande strax under medellängd", utan mer när man var 4-7 bast i ålder) var det inte helt lätt att gå å pissa. Motoriken var ju som man fattar inte helt färdig utvecklad och det fanns ju lite att tänka på som träffa toaletten och inte övrigt toautrymme. Man kan säga att det var ett tvåhandsjobb. En hand måste se till att brallorna höll sig på plats (mjukisar var ju en favvo för de flesta) och den andra används för precisera styrningen på organet. 

Nu tänker ni, get to the fucking point, och ja, jag kommer dit. Prioritet (förutom att träffa toan) var ju då att inte träffa sin tröja varpå tekniken att hiva upp och att kila fast den mellan haka och bröst uppkom. Ni hajar säkert hur det ser, man står barmagad med framdelen på tröjan under hakan. Inte så krångligt eller hur? Nej.

Idag ståedes slående en drill på toan kommer jag på mig själv att utan att ens hivat upp tröjan står jag fortfarande med hakan fast mot bröstet. Som en reflex inlärd sen barnsben. Kutryggig, utan tillsynes någon hals liknar jag mest en pissande Quasimodo... 
Skräcken som slår mig: har jag omedvetet ,sen jag själv kunde kissa stående, sett ut som en puckelrygg på offentliga och privata toaletter världen om? Hur många har inte tittat snett och undrat om jag behövt hälp i detta svårt pressande tillstånd? Är detta mitt konstanta pissbeteende? Fortsättning följer...


     

Att vakna och att inte vara vaken

Det här inlägget handlar om vakna-upplevelser. Jag hade en bra och en dålig under loppet av 24 timmar.

07.45 Lördag: Bra vakna-upplevelse.
Vaknade as-stressad av en mardröm som handlade om hur jag på grund av att jag glömt min kalender var sen till min omissliga rfsu-utbildning. När jag väl insåg att jag var ledig denna lördag blev jag lugn, och insåg att jag hade världens chans att gå ut och springa så det gjorde jag. Det var gött, så gött så jag tänker vakna tidigare imorrn med för att göra samma sak.

04:38 Söndag: Dålig vakna upplevelse.
 En krasch från nånstans väcker mig. Jag tror at det är mitt undermedvetna och inser att jag inte alls lyckades hålla mig vaken för att se Conan- Förgöraren som startade 01:10 och bir lite arg på mig själv. När jag ska gå och borsta bort chipssmaken ur munnen inser jag vad det var som väckt mig. min spegel hade trillat av väggen och ligger lutad mot garderoben.
Förbannat jävla läskigt, för hur fan trillar  en spegel bara ner från väggen?
Jag blir lite olustig till mods och tänker på Poltergeists och vad Mulder hade sagt. Sen blir jag Scully och tänker ut en natulig förklaring. Jag skulle gissa på att min ljusslinga med sugproppar hade trillat av, skappat nåt slags momentum och detta hade dragit ur den illa sittande lilla spiken och därmed orsakat spegeln fall. Sen somnar jag igen.


Mer om varför min vän inte åker pendeltåg

Som ytterligare bevis till stöd för sin teori om allt konstigt folk som åker pendeltåg skickar min vän Lajsa denna historia:

"hej hej! vill bara säga att jag åkte pendeltåg idag; och vill härmed understryka vilka sjuka människor (varelser) som färdas medd detta drag:

en man, grått håt å smal, bor troligtvis i radhus eller snarare villa, 52år+ nå'nting.
grå-svart trench, inte sliten alls, å en gul halsduk av elegant art, Clark skor och en skinn väska. mannen har som huvudbonad (?) ett par byggarbetar-hörlurar, sådana där enormt stora biffar runt öronen.. massa finesser finnes på dessa puffar, bl.a. en utstickande antenn.
- mest absurda var, att detta såg ut å vara en helt vanlig man.. :/

unrest my case.
god natt"

Jag har några naturliga förklaringar men jag vill höra Era teorier?

"Vad är det för fel på Coffe-on-the-go?"

Sebastian kommenterade mitt förra inägg med:

"ytterligare ett fenomen som du är anti, vad är det för fel med coffe-on-the-go? men å andra sidan ett roligt inlägg :)"


Tack, Sebastian. Det krävs faktiskt en förklaring.
 
Okej, jag bara tycker att man borde angripa andledningen varför det finns ett begrepp som "coffe-on-the-go". Är vi så stressade så att det inte finns något alternativ till att ät och dricka i farten, så borde vi i alla fall inte skapa en populär tuff term till det? Det finns ju inget ballt i att va så stressad så man måste käka medan man går. Det är ungefär som att popularisera en egen-påhittad term så "piss-in-city", att kissa utomhus i stan när man lämnat krogen.

Outdoor-Pappa-Latte-Muggen

Ibland när är på väg till skolan på morgonen har jag med min temrnosmugg. Det gör att jag känner mig rätt aktiv och gatsmart utan egentligen vara det.  Vi har ringat in min påklistrade image till en Outdoor-Pappa-Latte (Pappa Latte låter roligare än Latte Pappa).
Men varför ska en vämlänning som jag behöva anamma nåt så tönigt som storstadsfenomenet "coffee-on-the-go"?
 Det gör jag egentligen inte. Jag har rätt gott om tid att dricka det där hemma. Men jag blir lätt rastlös där på bussen och då vill jag äta eller dricka, sen kan jag behöva kaffe för att hålla mig vaken under våra tidiga filmvisningar och då är den också rätt fiffig. Dessutom är det te i den och inte kaffe. Så jag antar att jag kommer undan med min Outdoor-Pappa-Latte-Mugg


Ronja älskar korv

Idag utropar Ronja glatt att hon på fredag

"Äntligen ska jag få ha min Korvkväll!"

Jag kan omöjligen inte skratta åt ett sån kommentar tagen ur luften men Ronja fortsätter:

"Asså, jag tror jag ska äta tre Chorizo och en massa kokkorv! Senast åt jag tre Kolbasz men nu ska jag nog ha Chorizo. Jag ska äta tills jag spyyyr!"

Det är gött med folk med aptit. 


Dagens bussfundering

Idag på 165:an tänker jag:
Hur lång tid måste man ha framför sig för att man ska bestämma sig för att ta av ytterkläderna när man åker buss eller tåg? Även fast man ibland åker upp till en halvtimme med tunnelbanan tar folk aldrig av sig ytterkläderna. Gör man det om man åker vanligt tåg? Om man åker bil en halvtimme tar man väl ändå oftast av sig jackan?

Har det kanske att göra med hur mycket man känner att man har sin egen plats i transportmedlet. Du har ju inte bokat ett säte på tunnelbanan, men det kan du ha gjort på tåget och i bilen kommer ingen annan försöka ta din pats i shotgun-sätet.

Att jag funderar på sådana här grejer måste ju, även om vissa säkert har invändningar, vara ett tecken på att jag mår bra. För om jag mådde dåligt skulle jag antagligen tänka på jobbigare saker.

Mäktigt djur

Naturprogram gör ibland djur intressantare än vad de är men när David Attenborough snackar om krokodiler blir jag småfacinerad och undrar hur stora krokodiler kan bli?

Svaret är att 5 meter är rätt normalt, men man kan verifera ett par fall av strax över 6 meter. Det är rätt stort alltihop. Japp, detta är vad jag gör på måndagkvällar.

Saltwater crocodile manipulating mudcrab

RSS 2.0