I väntan på uppfyllnad av tomrummet

Det var 6 dagar och fem timmar sen jag skrev, vilket nästan är en vecka för långt. Jag har firat jul förstår ni. Och varit apstressad innan dess. Och varit i Branäs efteråt. Och nu skriver jag en uppsats klart. Men jag upplyser er om allt tids nog. Med bilder å grejer. Ska bara liksom....

Ord och uttryck: Att lägga Refusekort

Refusekort, Att lägga: Verb
Att vägra något, lägga in veto, eller visa mottycke.

Ex:
- Åh, kan vi inte se Mamma Mia?
- Fan heller,  jag lägger mitt refusekort!


Och så var det den där soluppgången...

Vår balkong 08:43 imorse. Om Gud nu inte vill ge oss en vit jul så är jag rätt glad för det här ändå.


Ska man nu tacka farsan eller inte?

När Farsan stormar in på en rum kl tio i åtta i jakt på julkort blir man lagom glad. Man blir inte gladare av att fortfarande är förkyld och har en stortå mer fylld med smärta än en emo-text.
Gladare blir man dock när man upptäcker att p.g.a denna helvetesstart lyckas få uppleva:

Ett Monk-maraton på +
En töligt vacker soluppgång (bild kommer sen)

Så frågan är ska man ge Pappa julklapp eller inte? 


Obs. Detta här är Adrian Monk och inte min Pappa. Min Pappa är mer Norrländsk även om han också bär skjorta och kavaj

Pepparkaksprestation

Bara för att stävja den pepparkaksångest som formas efter vågen av überseriösa, limitied-editionpepparkakshus kommer här ett inlägg om mitt och Pondis bak- och arkitektsmöte.

Får motvilligt erkänna att hennes kyrka var snäppet snyggare än mitt  pepparkaksgarage. Men jag vann fajten om att det gick att använda glasyr som lim istället för smällt socker.

 
Mitt garage (lägg märke till bilen som står parkerad)

Matilda och kyrkan
Matilda och hennes könsjuksdomsbeklädda kyrktorn



Vad fan trodde ni?

Läste den här småfestliga artikeln på Aftonbladet.skit.se. 
Vad är det de blir så upprörda för? Du har väl antagligen ätit kött från ett djur någon gång i ditt liv? Antagligen någon gång ett äckligt kött från djur också? Steget är väl inte så jävla långt till äckligt blod från djur?
Låt gå för att man känner sig lurad, men nog var det frivilligt och är man inte lite naiv om man tror att det de kutar runt och bjuder på innan en Dracula-föreställning skulle vara något trivsamt? De lär ju inte gå omkring och bjuda på varm saft för att skapa stämmning.
Gillar även hur den upprörda kvinnanm kände sig "besudlad". När jag var vegitarian blev jag lurad att äta torkat apkött (av ingen annan än Tronkey Tråff) Jag kände mig också lurad men inte speciellt besudlad. 


Rolig kille på restaurang

Igår var jag och käka middag med morsan på De Svarta Fåren i gamla stan (tack för tipset Ronja!). Vi hade varsin älgburgare med nån blue-cheesesås och cheddar. Det var gött. Snett mot oss satt ett sällskap på fyra pers (snittålder 37) som antagligen suttit där ett tag, och unvikit mat til fördel för alkohol (med tanke på att ljudnivån kring deras bord kunde jämföras med den kring matbordet på valfri förskola). Snart började deras skämt och halka ner på en lägre nivå, dock inte ljudnivån. De flesta kom från en handsbeklädd man som såg ut som en naturvetenskapslärare.
- Höhöhö! Vad får du om du lägger nötter på en val? VALNÖTTER!
Och från ingenstans helt plötsligt:
- Vad får du då? KUK I ANSIKTET!

Check please!

Tunnelbanevrede 2

Är det julstressen som gör folk mer arga på tunnelbanan?
  Idag satt jag tvärs ifrån en man av typen "Pratar för sig själv och har ovårdat hår" (dessutom hade denne väldigt små fötter). Han slår sig ner, sliter upp en DN ur sin Ica-kasse som han liksom gömmer sig bakom, samtidigt som han läser den som det funnits en hemlig kod dold nånstans bland inrikes-notiserna.
 När ett medelålderspar med stor resväska stiger på och fortsätter resan stående blir mannen uppenbart iriiterad och börgar kasta arga blickar mot dem samtidigt som han muttrar för sig själv och verkar blir mer mer upprörd tills det flyger ur ett högt:
- Det finns ju för fan sittplatser!


Kirsten Dunst är en stalker

Tro mig:
Kirsten Dunst är en jävla stalker och hon följer efter mig överallt. Ända sen jag såg Elizabethtown så är hon där, natt och dag. Men jag tror jag kan ha sett henne tidigare. Redan efter Spider-Man strök hon längs knutarna, oblyg och inte rädd för att visa sig. Som nån slags ickemetafysisk Tingeling med ett leende som skulle kunnat välta Berlinmuren. 
Inte har det blivit bättre efter att vi såg Marie Antoniette i Bio Mauritz. Gränserna mellan verklighet och fantasi sudddes ut och ett spel om vem som förföljde vem påbörjades. Tanken på post-modernistisk teori blev föringande till tryckta bokstäver på ett undanstuvat papper i väskan när hon tittade på mig från divianen i filmen första bild. Tease...en teaseande stalker - en motsägelse endast hon kan rättfärdiga. Jag insåg att jag hade förlorat greppet och att den tidigare stalkern nu var den stalkade. Du hade redan vunnit Kirsten, va fan hade du kvar att bevisa?


Nedan: Kirsten fångad på bild från min trip på Fraser Island i Australien  Maj - 08. 




En Hug(h)e anledning till att se Oscars-galan

The man of all men, Hugh "Wolverine fucking Drover" Jackman ska va värd för Oscarsgalan nästa år.
Som ni fattat gillar jag karln - verkar vara en begåvad jordnära typ. Dessutom ska han kunna sjunga. Det ultimata vore om han kom ridande in på scenen i bar överkropp med Wolverine-klorna utfällda och sen under ett sång- och dansnummer fick på sig smokingen. Jag tror det blir succé vilket som....

Kryssa av manlighetspoängen: Häst, eld, piska, hatt, skitig skjorta, skitigare scarf, skäggstubb.


Tunnelbanevrede!

I en smockfullvagn på väg hem från stan händer detta:
I den strida ström av människor som vill av vagnen (varför så bråttom, det är ju inte så att ni lär bli kvar, kanske sist men det lär ni ju inte dö av?) så hörs en man  i tidiga 40 säga till peroxidblond 17-årig brud med mössa:
- Knuffas inte!
- Äh,titta på dig själv...
Mannen vänder sig då om, förvandlad till en Lucifer på speed och steroider:
- Se på dig själv, djävla fit...!!!

Då blir man lite rädd och så vill man hem till Värmland igen

Världens sämsta julshoppare

Var Claes-Ohlson för att fixa lite fler klapps och grejer. Efter att i lagom omsorgsfull stress valt ut vad jag skulle ha går jag till kassan och får en kvitto på 289 spänn, 289 spänn var för jävla mycket och jag inser att jag borde kollat priset på prylarna. En minut senare återfinns jag vid byte och återköp för att ta tillbaka pengarna och fixa en bättre idé. Tämligen ambivalent kund.  


Ja, allvarligt var det...


Klappångest

 Nästa gång jag tänker: "Oj, vilken bra julklapp det här skulle bli", även om det fan bara är Juni, så kommer jag ta chansen och köpa den. Min julstress (jag har gett vika, förlorat min stolthet och antagit ordet som en del i min vokabulär)
byggar mer på prestationsångest över att vara personlig än tidsbrist.
 
En smart grej man kan ge bort är "Julefrid" med Time-out kort som betydder att personen i som får dem blir ursäktad från alla sociala sammanhang när som helst för att gå och va ifred. Det är jättebra att ha om man skulle hamna på en tråkig nyårsfest med drygt folk. Typ:
-Men öj, fan, ska du dra nu när vi ska äta hummer?
- Håll käften! Jag har lagt ett time-out kort! Du får inte snacka med mig ditt jävla tomeblossfyllo!

och så kan man gå därifrån och hävda Julefrid.

Givetvis rimmar man på klapparna:

"Trött på glögg och ischokla'?
Tänker att en mordbrand skulle sitta bra?
Vänta ett slag innan du höjer näven, här är en lösning listig som räven.
Använd detta och och hävda din makt så slipper förvandla festen till slakt"

   


Slutet är nära..

Fick nyss ett sms av min vän Elin som hav mig heads upp på Att Blondin-Bella nu fått ett eget tv-progam något som hon tyligen tyckte "var ett naturligt steg efter succén med bloggen". Detta har lett till att följande citat aktualiserats:

"...och i kulturskymmningen från en brinnande horisont hördes det dova ljudet av klapparande hovar från Apokalypsens fyra ryttare. Det sjunde tecknet hade visat sig. Dagen var kommen. Domen föll på oss som tillät detta."
  

Varsegod alla Idol-fans, en påse bajs.

Igår fick jag kompromissa om att titta på Idol. En slags accepterbar tvång kanske man kan kalla det.
Jag hatar Idol-konceptet och har ibland haft funderingar på hur man bäst skulle sabotera tävlingen utan att människor kom till fysisk skada.
Man får väl dock komma till terms med det faktum att det bästa trick Djävulen lyckast göra förutom att lura människan att han inte finns är få folk att uppskatta den typ av musik som Idol skapar.
Men efter igår måste ändå tycka lite synd om alla de stackare som suttit och spenderat sina pengar på att få sina favoirter i finalen. Säga vad man vill om Alice och Kevins talang (de är rätt medelmåttiga, om än charmiga, båda två) men inte fan är nån som varit med om allt det där värd att få en sånt jävla musikaliskt självmord som vinnarlåten var. Missförstå mig inte, det är inte direkt så att nån vinnarlåt varit suverän men det här var ju en vaggvisa av obemästrade mått. Och jag vet inte om jag talar helt emot mig själv när jag ens kan värdera skiten, men det är väl lite som att bajsa. Vissa gångar är det skönare än andra men det skulle inte vilja ta i det som kommer ut vilket som.  

Ord och uttryck: Fejsa

Fejsa: Verb
Av ordet Facebook.  Att använda Facebook för att finna information, uppfattning eller förströelse.

Ex:
- Men hur ser hon ut då?
- Men fejsa henne, jag orkar inte förklara hur hon ser ut.

Ex 2:
- Jag hann aldrig plugga klart för jag satt och fejsade hela kvällen.

Tack till Amelie för detta ord.


     

Ortsligt overkill?

Om man tar 165:an mot Liljeholmen från mig åker man förbi en skylt med texten "Brännkyrka Kyrka". När får vi se Örby By, Högdalen Dalen och Skattkärr Kärr?. Det låter ju så roligt att säga....

Ett meget gott jobb

Om du trodde slaget vid Helms klyfta var ödesmättat var det inget mot den stämning som hängde i lufte när vi idag skulle få tillbaka våra tentor från kursen Filmhistoria (från filmens början till 60-talet). Inte hade det blivit bättre efter att vår redan legendarstämplade professor Trond Lundemo kommit i under vår föreläsning till ett unisont hispande efter anda och öppnat med orden "Det är med tungt hjärta är här idag" när han sedan undrade varför så förbannat många inte klarat tentan. Jag var väl egentligen inte orolig för om jag hade klarat den eller inte, jag hade ju svarat på allt, att däremot få ett A kändes lite som att sparka Saruman i pungen och få Gandalf att klappa en på axeln. Ganska gött med andra ord.


Senast jag drömde..

Jag drömmer lite för lite. men det kanske är en bra grej. Jag kommer dessutom bara ihåg mina mardrömmar, senast drömde jag att jag jobbade som badvakt vid lite olika sjöar runtom i Sverige med lite folk från klassen. Jag minns inte vad vi gjorde som badvakter mer än att åka omkirng på små skogsvägar med fyrhjulingar (sånt gör badvakter). Sen började ett gäng ungdomar terrorisera oss, kasta saker på oss när vi åkte på våra fyrhjulingar och sånt där. Kanske gillade dom inte att bli vaktade när de badade. man får ju sällan några själv varför folk gör saker i drömmar.
 Jag kände mig otrygg och gick och partade med rektorn för Badvaktsskolan, som var rätt lik Ica-Stig i reklamerna förresten. Han tog inte min otrygghet på allvar och det sista jag minns är att de elaka killarna har fått reda på min adress och att jag antagligen kommer dö. 

Drömmen påmindre rätt mycket om filmen Eden Lake som jag såg på Horror Night. Den var en av de få 5:or jag sett i år. Se den!

Sebastian kom först, sen kom jag 2:a...

Idag var jag uppe kvart i sju och bakade scones till frukost. Det kan tyckas jävligt ambitöst och bror duktigt av mig och det är det också men ursäktas av att det är det enda jag kan baka och det är gott och inte speciellt nyttigt.
 
När jag kom till skolan var jag skitrött och misslyckades hålla mig vaken till Midnight Cowboy, vilket kunde ses lite som en seger med tanke på att nån av herrarna bredvid mig hade en andedräkt från helvetet.

Efter skolan for jag för att möta upp min väpnare, medryttare, kollega och goda vän Sebastian som kommit tillbaka från Barcelona. Jag har saknat hans doft, hans musk.

Sen blev det snabba ryck för att hinna till Poetry Gangbang-tävlingen jag tänkt ta nån slags revansch i. Första dikten (som handlar om matte och kärlek) gick bra, så bra att jag hamnade i kvällens final och fick läsa en till dikt (den handlade om..eh..en madrass, eller jag som en madrass. Äh...det var som en slags reklamkampanj för få ligga). Vet inte om jag därmed krossade den nördigt idealiserade bild jag skapat av mig med den första men jag vann i alla fall inte finalen. Men jag var nöjd ändå. Sebastian kallade publiken i den lilla baren för "jävla pretton" lite för högt och sen gick vi.


Bästa kalendern

Inte för att jag sett Anders och Måns julkalender på SVT än men jag tror det här blir den enda julkalender jag behöver i år.

Tillbaka till byn

Äh, när man ändå är igång liksom. Jag var hemma i Karlstad igen i helgen. Vårt nya hus står ju klart nu så det kunde va gött och komma hem och kika på det. Huset var fint. Många trappor. Trapporna är bra för vardagsmotion, för mig blir det mer någon form av intervallträning dock eftersom jag är så tankspridd och alltid glömmer saker på olika våningar vilket gör att jag tillbringar mer tid i trapporna än i något annat rum.

Kort resumé av olika akiviteter:
Torsdag var jag på mitt första Friskis & Svettis-pass (Friskis & Svettis - kanske det osexigaste företagsnamnet någonsin. Jag undrar hur det började? Jag tror det var såhär: Två kvinnor, Astrid och Viveka ca 35, började köra jympapass i nån gammal skola för andra tanter i klimakterieåldern. Astrid var i bättre form än Viveka och blev därför Friskis medan Viveka blev Svettis, i samma putslustiga anda som någon döper en frisérsalong till Hair é jag så döpte dom sin begynnade franchise till Frsikis och Svettis).
Hursomhelst, det var ett Ki-Box pass, en slags aerobicsboxning. Det var skoj, men dyrt.  
Sen såg jag och Emps 'Run Fatboy Run', en trea.

Fredag är jag handlar med bror på Ikea. Jag selar King Kong på PS2 och önskar mer än någonsin att jag var en 10 meter hög jätteapa. På kvällan bakar vi pepparkakscheesecake som blir sisodär och Rocky Road som blir snäppet bättre. Kvällens citat kommer från två 18-åriga tjejer som går förbi oss på stan, vi undrade var dom hade varit på fest. Det lät rätt kul:
Tjej 1: Uuuuh, ja ä så töschti!
Tjej 2: Inte så könstit, du drack ju inge mjölk!
Tjej 1: Gjorde inte ja?! Ja sög ju uta bare den!


Lördag ska jag försöka handla julklappar men det blir mer en slags inspirationsgrej. Jag och bror tänkte ha fest på kvällen men det blir inte så mycket med det. Jag kommer på att jag inte känner så mycket folk i Karlstad längre och brorsan ser på Hockey med Markus "Ponnyrass" Karlsson. Efter ett en lång tid i ett slags förfest-antiklimax så beger vi oss till Nöjes. Johan hittar ett piratsvärd som han attackerar en pissade Markus med. Kvällens ord är "Blåsbaj" som jag inte kan förklara här eftersom vuxna läser det här. Vi blir övertalade att gå till Ankan istället. Vi träffar en kille i kön som vi kallar Kiosken (efter att ha frågat kontrat Mackans fråga om han hade snus med: "Bak elle portion?" och därefter bjudit på öl och sedan velat bjuda på pizza)

Söndag: Jag spelar mer King Kong och tänker att en dag ska jag också bli hårig och jättestark. Jag ritar en bild på Martin Timell på uppdrag av Carl i klassen som ska på glöggparty hos Äntligen Hemma-gänget. Sen åker jag tillbaks till Stockholm. 

Här har ni bilderna
 

The Comeback!

Okej, jag bröt mot de stadgar jag satte upp när jag startade den här bloggen. Ett uppehåll på en månad och en vecka blev det. Jag kan först och främst skylla på att min dator var på lagning efter att jag, erm, snorade ner tangentbordet.
True story. Det var liksom inte med flit. Utan under en kraftig förkylning så dök en kamikazedroppe av rinnsnor ner från min näsa och landade nånstans mellan n- och m-tangenten. Vilket resulterade i ett byte av tengentbord som gick på sisodär 900 spänn. Det är den dyraste förklylning jag haft så kom fan ihåg att snyta er innan ni sätter er vid datorn.

Hur som helst nog med beklagande och ursäkter. Jag är tillbaka, idag är den andra advent, och ni kommer inte behöva vänta mer än till imorrn innan frälsaren är här och pånyttfödd. Hallelujah!

RSS 2.0