50 spänn fattigare

Förlorade nyss ett mycket prestigefyllt vad mot Brosan om en replik i nostalgiserien Mask från 80-talet. Vad är argumentet Pappa Matt använder till sin son Scott, för att han ska använda bilbälte när de ska till skivaffären?

Min åsikt) Visste du att de flesta olyckor bara sker några meter från hemmet?
Brorsans åsikt) Visste du att de flesta olyckor bara sker några kvarter från hemmet? 

Med ett avgrundsvrål insåg jag att Brorsan hade rätt och jag nu är skyldig den snikna jäveln 50 spänn.

Jag tröstar mig själv med att se det tokhäftiga introt igen - m-m-m MASK!


 

Btw, vilken är din favoritnostalgiserie?

En till tanke om ensamhet

Du är aldrig så ensam som när du klockan 2 på natten står och fryser i älven bredvid din polare som hittat en halvnaken tjej att hångla med.

Apropå stackaren vi såg igår natt efter att ha varit på Ankan

Di Leva förutsåg framtiden?

Hittade Tomas Di Levas "Ingen kan köpa livet" i min Musikmapp och börjar undra om han inte föutsåg hela den här modeblogg-boomen och dess offer. Lyssna bara på de första raderna. Skrämmande klockrent. Mysig låt dessutom  

Sillen är hemma

Sillen a.k.a Toffer har kommit hem från en månads vistelse i Japan. Han kommer bli en av de polare jag har hemifrån nu när jag flyttar till Stockholm och det kommer bli feta tider säger jag.  Hur som helst igår kväll, som så ofta, ville vi spela spel och packar ner Jeopardy, Rappakalja, Once upon a time och Bohnanza samt Toffers kusin Petter med flickvännen Charlotte. Ute på landet, eller hemma Skattkärr om man så vill, möter HP upp och efter ett par misslyckade omgångar av Once upon a time (där man ska berätta en saga med hjälp av kort och jag och HP tar stora friheter i den regelmässiga linjära handlingen) så byter vi till Bohnnanza. 

Bohnanza går ut på att man ska...eh...samla och odla bönor. Vilket förstås låter föga upphetsande men det är vilket fall som helst skitskoj. Toffers utspel när han inte lyckas få "En soybean! Kom igen!" är väldigt kul att kolla på, precis som HP's försök att få allting gratis. 

Kul också med en riktig kulturkrock när norska Charlotte drar ner vår digitala termometer ,som vi har på väggen utanför toadörren, i golvet i tron att det är lampknappen "för i Norge sitter doknappen allti på uttsia".   

Charlotte och Toffer är inne i spelet


Fästingskoj

Brorsan glider in från jobbet vid fotbollsplanen, benen täckta av krita från linjerna, hår och mitt i alltihop - en fästing.
"Jag har ju fått min första fästing" säger brorsan glatt och lite stolt. För en vecka sen verkade han lite besviken över att han aldrig haft nån trots att han "jobbar och springer i blött högt gräs hela tiden", men nu, nu kunde ingen ta ifrån honom denna upplevelse.

Jag, som har det tvivelaktiga nöjet att att mer erfarenhet av dom, får i uppdrag att dra bort det fula lila djuret. Vi har ingen större framgång med fästingplockaren och kör helt enkelt på pincett och med ett mycket preciserat ryck fördöms fanskapet till en grav i vårt avlopp.

Spagetti x 2

Mitt i mitt Arkiv X-tittande ringer Brorsan och säger att det är snart är dags för dagens tränings pass. 30 minuter senare står vi på altanen och börjar vår cirkelträning. Jag inser vid tredje varvet att det armarna som är mitt största problem område muskelmässigt. Löjligt klen är jag. Som om jag skulle lyft saker med benen i ett år och låtit armarna åka på semester.

Efteråt fixar bror i alla fall ihop en jävligt god spagetti med köttfärssås och jag lyckas knappt lyfta mjölkpaketet.

En tanke om ensamhet

Barry-Robin kom med en reflektion när vi gick på stan tidgare idag 
- Man kanske skulle bli personlig assistent...
- Varför? undrar jag
- Ja, så ser det aldrig ut som man är ensam

Ja, alla kan ju hjälpa nån med något....


Kass tv-kväll

Efter att jag igår sett på fotbollen (som Skattkärr tämligen orättvisst förlorade) hojade jag snabbt hem för att se Catwoman kl 9 på 9:an. När det kommer till film är jag ibland som en hund nosar på bajs. Jag dras helt enkelt till skitfilm, men precis som hunden vet jag att det är skit men jag måste ändå lukta på det. Catwoman är ett sånt exempel, Halle Berry fick en Razzie (motsatsen till en Oscar) för sin roll (men hade ändå självdistans att komma och ta emot den vilket hon ska ha cred för). Filmen var förstås apdålig - vansinnig editing, porrfilmssoundtrack och en förstås, skitkass Halle Berry in den fulaste mask ni sett.

Hoppades förstås på förbättring av kvällen i och med Masters Horror på Canal +. Men det visade sig ett av de sämre avsnitten med och jag somnade rätt kvickt. Lagom för att vakna upp till början av The Marine som jag hoppats skulle vara lite enkel old-school action med WWE-snubben John Cena. Denna kväll var dock en av dem när jag fick inse mina begränsningar och jag var i säng redan vid 01:20. Trist. Kunde ju blivit är en rätt helgjuten kväll av skitfilm.

Ingen kall intervall

Temperaturen ute: 31.1 grader celsius. Eller som Henke Larsson uttryckte det i VM-krönikan 94 "det e välli välli vamt". I denna osvenska hetta fick jag ta och göra mina 8 x 800m enligt Brorsans order. Med Rise Againsts motiverande ord i öronen snittade jag varje varv på ca 3 min. Dödstrött och med fejan lika röd juldagen sitter jag nu skriver innan jag hoppar in i duschen.

Allt detta snack om hur jag tränar får ni ju själva döma som intressant/ointressant . Jag känner dock att det är rätt skönt att hålla koll på det så oavsett vad ni tycker kommer jag fortsätta och allt hamnar i kategorin Höstpromenad 2008 (eftersom Beach 2008 dels är jävligt Veckorevyn men också ett rätt naivt mål när det redan snart är augusti)

Nu blir det dusch och sen kolla fotboll på Skogsvallen. Ses i halvlek!

Metro-poäng

I ren Robinsson-tradition glider jag nu omkring i sarong och pysslar med min klippbok för Australien (därav metro-poängen). Laptopen lirar en låtlista med bl.a. Hilltop Hoods och Jurassic 5. Fortfarande skitvarmt, fortfarande ingen plan för kvällen.


Rastlösheten

Rastlösheten har smygit sig på nu när jag känner mig klar med rummet. Har också fått reda på att det är intervallträning som gäller idag, 800m x 8, dock så väntar jag tills det inte är så förbannat varmt innan jag sätter igång med det.
 
Så, idéer förslag på vad man ska hitta på?

Blir Buddah med eller?

Idag tar jag ytterligare tag med att tömma mitt rum på saker. Målargrejerna sorterades och jag hitta ett par målningar som skulle slängas. På väg ut till soptunnan kutar Mini G fram till gärdesgården och undrar vad jag håller på med. Vi kommer på att hans lekstuga lika gärna kan få lite utsmyckning och sätter uppe lite saker där.

I övrigt så är så gott som alla garderober nu tömda och det lär bli runt 5 kartonger som hänger med till Stockholm nu i augusti. Buddahstatyn i gips blev efter Mammas argument "Den är nog bra för att ge dig kraft vid tentor" nedstoppad i låda nummer 4.


Gött ljud: Sage Francis

Tja! I kategorin Gött ljud tänker jag vara vänlig nog att dela med mig av mina tankar om vad DU borde lyssna på!

Dagen tips är den amerikanske straight edge rapparen/spoken word artisten Sage Francis. Jävligt smart och kvalitativ hiphop långt från alla dynga om brudars stjärtar och bilar med glansiga fälgar.

Lyssna några låtar och läs lite mer på skivbolaget Epitaphs hemsida

eller kolla in hans MySpace 


Drillbit Taylor


Drillbit Taylor var sisådär. Den Judd Apatow-producerade komedin går i hans fotspår och känns på många sätt som en Superbad: Junior High eller som en School of Rock fast utan musik. Owen Wilson som måste vara en av de skådespelare som oftast kommer undan med att i spela samma snubbe i alla roller gör så även här och det funkar ju om man gillar det. Kidsen i huvudrollerna är rätt kul de också. Av det det filmer jag redan nämnt fattar ni ju om ni tycker det är värt en titt.


Pust och flås

Tillbaka från veckans sista träningspass med vetenskapen om att nästa börjar imorgon. I ett försök att snabbt få tillbaka formen efter 10 månader utan motion i Australien så har jag tagit hjälp av träningsnarkomanen till brorsa för att lägga upp ett träningschema. Det är inte direkt något Biggest Loser det handlar om utan mer en "tillbaka till forna fotbollsformen" och ett krig mot vad jag ser som moobs. Första veckan är nu alltså avklarad och jag känner mig nöjd undantaget två ilskna skavsår på båda hälarna. Heja heja Högman

The Dark Knight - hyllning och försvar

The Dark Knight är inte bara en av de bästa superhjältefilmerna som någonsin gjorts det är säkerligen nåt av det bästa som kommer släppas i år. Därmed vill jag också säga att laddar ni ner den här filmen gör ni er själva en stor jävla otjänst. Filmen ska ses på bio och det kommer va det bästa ni lagt pengar på sen länge.

Att ta på sig och skriva recenssion känns onödigt eftersom de flesta kritkerna redan gett filmen ett bra betyg även om alla fyrororna borde vara femmor.

Vi kan bara snabbt konstatera att:
- Filmen är till och med bättre än Batman Begins
- Det är bra att Katie Holms valde att inte va med och att Maggie Gyllenhaal fick hennes roll
- Heath Ledger SKA ha en postum Oscar för sin insats som Jokern för han är helt jävla genial
- Det egentligen skulle kunna vara en kriminalfilm bara med en superhjältetvist.
- Det är den första film jag kommer se mer en än gång på bio sedan Jumanji när jag var åtta.

Enda invändningen är att Aaron Eckhart inte funkar hela vägen igenom.

Och till försvar (med fet nördvarning):

Kritiker hävdade att batman var en träig hjälte: Den distinkta skillnaden i den nonchalanta playboyen Bruce Wayne som kidnappar en ryskbalett som täckmantel för ett Batman-uppdrag mot den mörka och tysta brottsbekämparen är bevis nog för detta. Det sker en utveckling från att första filmen när Batman uppstår med målet att bli en symbol för rättvisa om kamp mot kriminalitet och till i den nya filmen var tyngd över sin egen roll i en stad där kriminaliteten istället ökat och börjat slå hårdare tillbaka. Bruce Wayne brottas med att vara ett moraliskt riktmärke för allmänheten i en värld där man kanske måste bekämpa brott enligt öga för öga tand för tand. I nästa film kommer vi garanterat möta en ännu mörkare riddare.

Att det skulle vara ofrivilligt roligt med Batman mörka röst: Hej, hans andra identitet är en tokkänd miljardär om han skulle använda samma röst så skulle han va körd. Själva idén till Batman är att han ska vara hotfull och mörk, ingen visecracking nätsvingare eller nobel Stålman, rösten passar in till rollen.
 
Kulturradions recensent anser att de moraliska temana är ihåliga p.g.a av att de säger emot sig själva: I Batmans värld behövs det två riddare. Batman ser inte sig själv som den absoluta och bästa lösningen på brott men den är nödvändig. Hervey Dents lagriktiga brottbekämpare står fortfarande för symbolen som vad som är gott. Problemets komplexitet belyses ur flera vinklar och funkar utmärkt.      


Fredagkväll - En studie i lycka

Sebastian, alltid lika förvånad att någon vill ta kort på honom.Myggstift är gravt överskattatTema: Födelse, Jon illustrerar hur man ser ut när man först ser världenJohan och Mackan, tillsammans genom livet...Munnen har du fått för du ska skratta...


Brokeback-Jeansen

Fredag-dag så åkte tre gringos in till Staden Karlstad i en mycket mycket varm Wolksvagen Polo. Två av de tre hade fått lön och ville nu ut på ett "spendingspree". Sebastian, mannen som aldrig och alltid vet vad han vill ha, styrde med raska ben in de tre på Carlings där han började botanisera bland byxor och t-shirtar. Det vänliga affärbiträdet hjälpte till. Under tiden så drog Johan på sig den fulaste t-shirt hans bror sett, men stark i tron, vidhöll Johan att den var "dretsnygg".

Sebastian hade vid det här laget bestämt att det skulle bli byxor och letade efter rätt modell. 
- Kanske ska du ha ett par lite tajtare? Försökte affärsbiträdet
-Nej, jag vill ha ett par byxor som är mer "Hej! Jag ska upp på berget och valla får", sa Sebastian

Och med den idén i sinne fann hann Brokeback-Jeansen. Som satt precis som de skulle och som dessutom, "inte visade för mycket pung" som bären snabbt och ljudligt konstaterade för hela butiken.

Slutet gott, allting gott.


Mini G och Jag

Jag har en granne ,som jag kommer kalla Mini G här i bloggen, som kommer över och hälsar på ibland. Mini G är 4,5 år och en jäkligt skön kille. När han kommer över vill han helst sitta vid datorn och spela "Byggare Bob, inte på Bolibompa, utan den andra". Vilket betyder att vi ska spela Byggare Bob på hans officiella hemsida och inte på Bolibompas hemsida. Idag spela vi lite "Blixten McQueen" också innan vi gick ut och ritade i solen. Mini Gs favoritsaker att rita idag var grammofoner och labyrinter. 

Ett tag sen höll jag och mamma på att rensa ur vinden och travade upp gamla barnböcker och leksaker när Mini G kom och hälsa på. Vi gav honom en Batman-figur och han började kika igenom böckerna och fastnade vid Pettson.
- Oj, den här har inte jag....Kan jag inte få den också?
-Nej, de där böckerna ska vi spara så att jag och Johan kan läsa dem för våra barn när vi får barn, förklarar jag.
-Hmmm..jag tror inte att du och Johan kommer få några barn....
 
Ägd av grabb på fyra och ett halvt.




Älven är aldrig lika skön som två på natten

Eftersom det under Fredagkväll var "FF" (kul att vara 22 och fortfarande prata om FF förresten, tyder antingen på distans eller omognad) i casa de los Högmans så tänkte Sebba och Jag att fest vore kanske en ide? Tyvärr så har jag sedan 7år ålder en förbannelse hängande över mig sen jag inte bjöd in en kille klassen som oturligt nog hade föräldrar verksamma med svart magi och ockultism. Förbannelsen gör att jag aldrig lyckas få folk till div. tillställningar jag arrangerar.

Därav så blir det bara, och inte så bara,  jag, brorsan och Sebba som sitter på vår altan och käkar flintastek, pratar sena blomningar och dunkar Sebastians grillchillplatta på uttagen stereo. Lite senare dyker den förlorade dottern Emps upp från ingenstans. Hon uppmärksammar  Sebbas, för kvällen, nya ställ (Brokeback-Jansen och ett linne) Sebastian blir av nån outgrundlig orsak lite upprörd och förklarar sig med:
- "Anledningen att jag har på mig de här kläderna ikväll är att jag köpte de här kläderna för att för att ha på mig något ikväll"
 Vilket förstås är både logiskt och vist sagt.

Emps skjutsar i alla fall in oss till staden där där vi får gräddfil inte till Ankan. Där är som vanligt trångt och svettigt som en rugbyklunga och jag hänger ute på balkongen i mesta möjliga mån. Där träffar jag två göteborgskor som åkt till Karlstad med enda anledning att gå på Hamnfestivalen, vilket gjorde att att jag resten av kvällen tänkte att nu har jag tamefan hört allt. De trodde förresten även att jag var gay, av den enkla anledningen att jag "var schöööön", något som alltså tydligen är okarakteristisk för heterosexuella män från Göteborg. 

En dans senare hittar jag två bekanta ansikten från nån helg tidigare och vi håller alla med om att det är "på tok för jävla varmt"  och bestämmer oss att bada vore en bra idé. Väl ute på kungsgatan kutar Sebastian ikapp oss och hänger också med för "allt gick åt helvete därinne"

Bada var jävligt värt, och jag blir påmind av några rader som den unge Fröding skrev om en liknande situation i sina vilda ungdomsdagar

"Klarälvens skitmörka vatten flyter sakta genom den pöttheta natten
Vattenytan brakar plötsligt ihop, när min ryssbleka kropp nödlandar i vad vi kallar ett dopp
I gatubelsyningens dunkla trygga sken blir jag tacksam att jag alltid nobbat vita kallingar med y-fronts gren.
För en kränkning mot den vackra natten skulle det vara om det blev uppenbart att ens underkläder inte var lika underbara.
Speciellt när man blöter dem i Klarälvens skitmörka vatten, och speciellt eftersom älven aldrig är lika skön som  två på natten"



Kvällen avslutas på ett hus på Marieberg.  Jag lyckas jävligt osnyggt får Sebba att dra av några låtar på gitarren och den pinsamt uppenbara inspontaniteten till trots så går en trubadur alltid hem klockan fyra på morgonen.




 


Stekare på Skattkärrs playa

Brorsan eller "Arbetern" som vi nu kan kalla han tog förra 2:a dagen i rad en tur ner till Skattkärrs playa a.k.a Kungsnäs. 
Detta mesta är sig likt,  glada småbarn med plasthinkar, föräldrar som gassar och ett moppegäng där ingen verkar prata med varann högst upp på klipporna. Några saker förändras dock med åldern, jag känner mig inte längre lika manad att simma över till Silon, dyka från dykarklippan (som inte är det mandomsprov det kan låta som) eller ta en moppe och köra iväg och köpa Sommarlängder på konsum. Det är en indiansommarsromantik jag antar man växer ifrån och längtar tillbaka till.

       
                             "Arbetern...                                            ....Jag....                                            ....och Silon...."

The Dark Knight, tomorrow night.

På smygpremiären sitter jag och Sebba på tredje raden för att spana vad som antagligen blir årets bästa film. Filmen ligger redan etta på IMDB's lista över de bästa filmerna någonsin och även om inte en toppplacering är ovanlig för emotseddafilmer med stor fankrets strax efter premiär så är jag tämligen säker att denna kommer stanna högt upp även efter den gått ner från biograferna. I'm excited. 


Plocka hallon suger ollon

På schemat idag hade jag som den hemmaman jag blivit:

- Klippa gräset
- Vattna blommor
- Plocka hallon

- Vi har jävligt mycket hallon! konstaterade jag efter en kort block på vårt 2x6meter långa hallonbuskage i trädgårdens sydöstra hörn. Med Kapten Kermit (Sveriges bästa band på svenska, punkt) i öronen börja jag länsa kvistarna på hallon.      
  Det tar tid, insekterna biter och flyger. Många bär är ruttna och dåliga. Det blir svårt att vara selektiv. -Allt ska frysas, tänker jag och skiter i att några ser krypbebodda ut. Mp3-spelarens sladd fastnar kring kvistar. 
  Den här historien kommer inte ha nån sensmoral. Jag bara berättar hur jävla tråkigt det var att plocka hallon. Skittrist.  Typ hellre titta på testbild. Men nu står det i alla fall minst två liter i kylen. Bra jobbat Jon. Klapp i ryggen ska du ha.

Nöjesbutiken erkänner misstag

Tvisten gällande en repad dvd-skiva som uppstod för ett par dagar sedan har nu klarats upp. Efter en kort diskussion beslutade Nöjesbutiken igår att gå med på målsägandens krav om ett tillgodokvitto. - Skönt att det klarades upp så lätt, jag tror båda parter är nöjda på det här viset, säger Jon Högman, en av de målsägande. 


Fuck dygnrytm var inte så bra idé

Jag funderade senaste i förgår på att trycka en t-shirt med texten "Fuck Dygnsrytm" men insåg att jag mest har sabbat för mig själv när jag får en en dipp och blir skittrött mellan 9-12 på kvällen och sedan inte kan somna förrän tre.
Planerar att hitta lösning snarast


Frågor som behöver svar

Dagens frågor hittills:
 - Funkar verkligen vita bönor med köttbullar och spagetti som HP påstår?
 - Varför har man en brygga mitt ute i vattnet vid Alster strandbad om man ändå inte får hoppa ifrån den?
 - Varför ringer VI-skogen till mig och säger att de har fel kontonummer?
 - Vad kommer egentligen att hända i Marvels Civil War?
 - Är det omöjligt att hitta en bra billig stundentbostad snabbt i sthlm? 

Och tillsist, Teodicé-problemet, om Gud är god och allsmäktig, varför finns det då ondska i världen?

Den som kan ge tillfredsställande svar på minst tre av dessa frågor vinner ett pris!


Repad DVD förstör kväll

  Två ungdomar från Skattkärr åkte vid elva tiden natten mot Tisdag in till Karlstad för att hyra film. De valde This is England och åkte hem och efter att ha bakat chokladbollar och kokat te skulle de se på filmen på familjens dvd-spelare. 40 minuter in i filmen börjar den hacka och ljudet försvinner. Ungdomarna konstaterar att skivan är repig och kvällen förstörd.
Det är ju förbannat tråkigt att det ska bli såhär, säger Sebastian Thorén som var med och valde filmen. -Man kan ju få en ny dvd, men ingen kan ju ge tillbaka vad som skulle varit en fin kväll.
  Misstänkt för brottet är Nöjesbutiken i Karlstad som under morgondagen kommer förhöras.  

Sex eller mat?

Förmodligen dagens citat:
Alltså, jag tycker det är både snuskigt och gött med vita bönor...

 Brorsan kommer hem från jobbet och hugger in på lunchen bestående av pyttipanna med ägg och vita bönor.
 och kläcker efter ett par tuggor detta. Motsägelsefullt men mättande.

Måndag, jefla måndag

Så sitter man igen med tusen saker att göra varav ingen av dem särskilt lockande. Kanske har jag blivit lat?
Huvudgrejen är att packa klart saker rummet.  Att se mitt, eller ja, det som var mitt rum packas ihop i lådor gör det verkligt påtagligt att det som varit mitt hem i 22 år snart blir något jag skulle få böter om jag försökte tränga mig in i. Jag antar att man inte kan tvinga morsan och farsan att bo kvar här.  Kanske skulle man gräva ner en minnesbox i  trädgården? De nya ägarna skulle kanske se det som en giltig anledning att låta mig komma på återbesök om ett par år? Kanske borde jag bli kompisar med dom och komma med tårta mot att jag varje år får kika på vad som förändrats? Kanske är det korkat att vara nostalgisk eftersom det inte finns så mycket man kan göra åt saken?  

Kanske är det bäst att jag slutar vara så sentimental och fortsätter stryka saker på min lista?

I väntan på The Dark Knight

Kan inte riktigt vänta på The Dark Knight just nu. Såg nyss Batman Begins igen och inser alla styrkor filmen har. Att ta en så realistisk vinkel på Batman-myten är ett genidrag och även om de flesta av superhjältefilmens första installationer mest är en slags trevare på vad som kan bli en franchise, där man försöker lägga upp hjältens bakgrund samt få med en story så är Batman Begins kanske den film som lyckats bäst hittils.
Det mörkare tonläget är förstås, precis som serietidningarna sedan länge lagt visat, exakt det som de tidigare filmerna saknat och efter vad vi sett av Heath Ledger som The Joker i trailerserna så kommer nästa film nu vara bättre, mörkare än någonting annat. Hur jävla grym kommer inte skiten att bli?  


Topp 3: You Tube-klipp vi garvade åt i Finnskogen

Även om min mor misstycker, så vidhåller jag att det är underbart att vi med dagens teknik kan, trots att vi där lever på ett ställe där man för ett par år sen inte fick in fyran, att grannarna heter Älg, Varg och Björn och bajsar på gräsmattan och vatten är nåt man hämtar i hinkar ur en brunn, kan ta del av Internets rikedom.

Från farsans laptop streamade vi lustigheter och det här är min Topp 3: You Tube-klipp vi garvade åt i Finnskogen

3. Martin Timell får ett väldigt roligt samtal från Albin
http://www.youtube.com/watch?v=KIk26JT4XDY

2. Snubbe skrattar ihjäl i nyhetsänding
http://www.youtube.com/watch?v=vQGEo2P8rnA&feature=related

1. Grotescos Skärgården
http://www.youtube.com/watch?v=CKKNSVYcDO0

Tillbaka i Södern 3

Ibizafest på Faktoriet i Torsby. En chans att svänga sin lurviga i en svensk småstad. Kanske få en ökad förtåelse vad Mamma och hennes syster upplevde i sina ungdomsdagar. Helt ärligt visste jag inte vad jag kunde vänta mig. 

Efter de 78km ner till Torsby hamnade vi såsmåningom på en förfest i lägenhet i en av stans kyrkor. Alltså, inte så man satt i kyrkbänkar och blanda grogg på altaret men på nåt vis låg den vägg i vägg eller liknade. Kvällen var fortlöpte: Jag garvade lite åt Linas armpendel när hon sprang för att köpa chips, utbytte viktig erfarenhet tack vare hur alla känner alla i Torsby, och blev så snart tillfrågad att leka taxi för någons kusin. Betalningen skulle ske i hångel, men jag jag föredrog cash när inget kort på kunden kunde visas i förväg.

Efter några vändor fram- och tillbaka i Torsbys utkanter fick jag äntligen träda in det som kallas Faktoriet, byns största uteställe(?). Det var det ungefär lika trångt som i skuffen på medelsvenssons bil på väg hem från en shoppingrunda i Puttgarten och i princip samma densitet av alkohol. 
Nåväl, stämningen var hög och jag hittade sällskapet dansande till välkända låtar på det sandbeströdda golvet. Brorsans vilda upptåg var en bestående höjdpunkt kvällen igenom och jag var uppe med pennan för att tatuera Torsbyhyllningar på anonyma blondiner.

Kvällen led mot sitt slut och utanför Quickly som verkade vara snabbmatsstället to be blev jag återigen ombedd att vara taxi. Eftersom jag tycker att det är skitkul att köra bil sent med folk jag inte känner och har en obehaglig förmåga att vara kass på att säga nej...blev det ja. Omständiga turer till platser med lustiga namn som "Hål"

Strax innan 5 var vi alla tillbaka i stugan i Finnskogen och jag hade mött tre älgar på den långa men vackra vägen tillbaka.

       

Tillbaka i Södern 2

Innan middagen hade ju förstås kusin Henrik, Brorsan, Ellen och Jag hunnit med ett besök i "Petter i Boa" (alltså Boa som i värmländskt uttal av Boden och inte den glupska reptilen) i Höljes. Den här affären har allt, på både gott och ont,  grosspaket av Twix till halva priset, Falu Rödfrärg till ockerpriser och och partyhattar utan snöre för 15 spänn styck. Men de pumpar fotbollen åt dig om du köper en sån

På eftemiddagen när jobbet stod klart skulle fotbollen prövas. Lagindelning var helt enkelt "De Yngre" (Bror, Henrik och Ellen) - en stabil och rutinerad 88:a trupp  där både Johan och Henrik lirar i fyran när de drar på sig dobbdojorna, mot "De Äldre".  Vilket gjorde att på andra gärdeshalvan (att kalla det plan vore att kränka ordets egentliga innebörd eftersom detta varken var symmetriskt eller särkilt plant) var Fredrik, Lina och Jag, födda mellan 84-86.
 
Vårt lag ledde i stort sett hela matchen, mycket tack vare ett starkt passningsspel av de offensiva mittfältarna Jon och Fredrik men även ett briljant försvar av den formstarka mittbacken Lina. Ett suveränt kantspel av de tekniskt skickliga yngre gör att de håller resultatet jämt och oförutsägbart matchen igenom. Vid 8-9 till De Äldre får  jag bollen 6 meter utanför målet och med en väl placerad bredsida utan någonsom helst form av finess tar vi hem segern.

Detta firas med ett 2,8 km långt löpningslopp mellan de 4 grabbarna till "Heimtjein" och väl där en tvagning i tjärnens iskalla vatten. Närmast på schemat stod nämligen: Ibizafest 



     


Tillbaka i södern 1

Så förbannat mycket arbete blev det ju inte där uppe i skogarna. Jag, brorsan och farsan åkte de 2,5 timmarna upp för att finna fredagens arbete avklarat och därmed så var kvällen ämnad till socialt lättsamt umgänge. Tre lag möttes i fråge-spelet M.I.G. Farsan, brorsan och Ellen gjorde en starkt upphämtning och tog hem segern "trots att det bara var en jävla massa operafrågor" som brorsan kommentera det hela.

Nästa dag drogs målarbrallorna på och den manliga delen av familjen Högman börja stänka färg på vad som kallas "Fjöset".  I en nyligen avklarad undersökning om de fulaste orden i svenska språket hamnade "Fjöset", strax före Oblat, Gurkburk och Pölsa men tog inte hem den tveksamt hedervärda förstaplatsen.

Som den släktens enda primat ombeddes jag måla vindskivorna på vårat 8 meter höga hus med brutet tak. Likt Daredevil, fast med roller och färghink istället för små knasiga pinnar med lina, svingade jag mig snart omkring på taknocken flyttandes en händigt byggd stege och lyckades galant utföra uppgiften.

Mormor bjöd sedan på tjäder och tydligen så kostar det skjortan om man ska köpa det i storstan. Jag kände mig hursomhelst ,ovetande om kostnaden, ändå lyckligt lottad för det var brutalt gott.

 


Finnskogen kallar

Dags att dra på sig målarkläderna för några dagars slit med att måla om stugan uppe i de värmländska skogarna.

+ Att träffa kusinerna man inte ser så ofta
+ Höra kusin Henriks dialektimitationer
+ Bada i vad som kallas "Heimtjein" (översättning: Hemtjärn), mest av nostalgiska skäl för den är förbannat kall
+ Skita på utedass

- Myggen är många, jävligt många 
- Måla hus är inte nåt kalas direkt
- Missar spelningen på Ankan ikväll

Antagligen är det dock bara bra för mig att få arbeta lite jag som mest går hemma och myser om dagarna. Bygger lite karaktär sånt där. Kroppsarbete. Falurödfärg. Byggställningar. Kaffe på trappan. Kan nog behöva lite sånt.

Ses om ett par dar! Tjao

Att resa med min far

Igår kväll kom jag hem från min roadtrip med farsan. Jajemän, vi gjorde en "far och son grej" inte för att det var syftet med det hela (det var bara bekvämt att kunna dela på körningen)


Om man känner min farsa så vet man att man har en del saker att vänta sig när man tillbringar längre stunder med honom (speciellt när man kör bil) bland dessa utmärker sig:


- Du kommer bli förhörd på något inom svensk geografi.
Vi var inte mer än nånstans innan tidaholm innan fick uppmaningen "Kan du Sveriges landskap uppifrån och ner? En bilresa tidgare har även bjudit på frågan "Norrlands älvar uppifrån och ner?". (jag missade i vilket fall som heöst bara Gästrikland och Hallland och han var ganska nöjd med det.


- Du kommer bli tillsagd att du kör för fort. Visserligen var jag i 130 och när jag sträckte mig till drickhållarna i baksätet och nå min Fantamugg men jag ansåg att jag hade läget under kontroll, vilket han inte höll med om. Slutgiltigt omdöme var ändå: "Du kör bra Jon, du ligger för nära ibland, men du är cool". Jag har haft mitt körkort i tre år, men ni vet, sånt där värmer.


- Du kommer få anmärkning på att du äter för mycket. Detta hände ca 18 timmar efter avresa ombord på färjan mellan Danmark och Tyskland då vi högg in på den på tok för jävla dyra frukostbuffén. Jag är den typ av kille som gillar valuta för pengarna vilket vid en buffé ter sig att jag tar vad jag vill ha, av allt. Min frulle blev därför: pannkaka, äggröra, korv, två frallor med ost och skinka, fruktsallad och en crossaint. Vilket jag tycker är helt okej när man inte vet när man kommer käka igen. Pappa höll inte med och sa i fördömande ton och med äckel i blicken "Men Jon, du får inte äta så jävla mycket". Han är även vid ett annat buffétillfälle tittat med samma blick av avsky och kommenterat: "Men Jon, du är ju äcklig". Han vill mig dock bara väl.


Resans citat: (Från Pappa när vi ska köpa parfym åt Mamma av märket Estée Lauder)

Pappa på telefon till mamma: Öh..Este Luder, är det den du vill ha?


Wow, en re-launch!

Okej, så jag tänkte sätta fart på det här med bloggande igen. Mest för att jag har på tok för lite att göra om dagarna.´

Förväntningar ni kan ha:
- Uppdateringar minst två gånger i veckan (reservation för ändringar)
- Snitsiga inlägg
- Trevliga bilder
- En tråkig layout
-  att Sverige kommer inte vinna eurovision ett par år framåt, men ständigt skylla på "de jävla baltländerna"

Förvänta er inte:
- Bilder på med med syfte att berätta vad jag har på mig
- Inlägg om vad jag handlar varje gång jag handlar
- En inbjudan till en bloggträff

Vad jag kan förvänta mig av er som läsare
- Fullständig och kravlös dyrkan

På återseende!

 

RSS 2.0