Tillbaka till byn

Äh, när man ändå är igång liksom. Jag var hemma i Karlstad igen i helgen. Vårt nya hus står ju klart nu så det kunde va gött och komma hem och kika på det. Huset var fint. Många trappor. Trapporna är bra för vardagsmotion, för mig blir det mer någon form av intervallträning dock eftersom jag är så tankspridd och alltid glömmer saker på olika våningar vilket gör att jag tillbringar mer tid i trapporna än i något annat rum.

Kort resumé av olika akiviteter:
Torsdag var jag på mitt första Friskis & Svettis-pass (Friskis & Svettis - kanske det osexigaste företagsnamnet någonsin. Jag undrar hur det började? Jag tror det var såhär: Två kvinnor, Astrid och Viveka ca 35, började köra jympapass i nån gammal skola för andra tanter i klimakterieåldern. Astrid var i bättre form än Viveka och blev därför Friskis medan Viveka blev Svettis, i samma putslustiga anda som någon döper en frisérsalong till Hair é jag så döpte dom sin begynnade franchise till Frsikis och Svettis).
Hursomhelst, det var ett Ki-Box pass, en slags aerobicsboxning. Det var skoj, men dyrt.  
Sen såg jag och Emps 'Run Fatboy Run', en trea.

Fredag är jag handlar med bror på Ikea. Jag selar King Kong på PS2 och önskar mer än någonsin att jag var en 10 meter hög jätteapa. På kvällan bakar vi pepparkakscheesecake som blir sisodär och Rocky Road som blir snäppet bättre. Kvällens citat kommer från två 18-åriga tjejer som går förbi oss på stan, vi undrade var dom hade varit på fest. Det lät rätt kul:
Tjej 1: Uuuuh, ja ä så töschti!
Tjej 2: Inte så könstit, du drack ju inge mjölk!
Tjej 1: Gjorde inte ja?! Ja sög ju uta bare den!


Lördag ska jag försöka handla julklappar men det blir mer en slags inspirationsgrej. Jag och bror tänkte ha fest på kvällen men det blir inte så mycket med det. Jag kommer på att jag inte känner så mycket folk i Karlstad längre och brorsan ser på Hockey med Markus "Ponnyrass" Karlsson. Efter ett en lång tid i ett slags förfest-antiklimax så beger vi oss till Nöjes. Johan hittar ett piratsvärd som han attackerar en pissade Markus med. Kvällens ord är "Blåsbaj" som jag inte kan förklara här eftersom vuxna läser det här. Vi blir övertalade att gå till Ankan istället. Vi träffar en kille i kön som vi kallar Kiosken (efter att ha frågat kontrat Mackans fråga om han hade snus med: "Bak elle portion?" och därefter bjudit på öl och sedan velat bjuda på pizza)

Söndag: Jag spelar mer King Kong och tänker att en dag ska jag också bli hårig och jättestark. Jag ritar en bild på Martin Timell på uppdrag av Carl i klassen som ska på glöggparty hos Äntligen Hemma-gänget. Sen åker jag tillbaks till Stockholm. 

Här har ni bilderna
 

Kommentarer
Postat av: Svanberg

Gå in på SVT:s Play och se det senaste avsnittet av superprogramet 123-saker så får du svaret på hur Friskis och Svettis började.

2008-12-07 @ 22:02:35
Postat av: maria

på det första friskis-passet kom bara en person eller nåt. och se så stort det har blivit! jag brukar tänka på det när något blir lite anti-klimax. hoppas det blev fina tryck! vill du ha en skelettapa föresten? jag ska till karlstad över julen och kan ta med en. du kan få den för 100 om du tar ut min kompis på en dejt (bästa tjejen på konstfack). kram

2008-12-08 @ 11:49:31
URL: http://myartyparty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0