Inte så speciellt Wanted

Såg Wanted igår på bio (ja, den med där affischen med Angelina Jolie och James McAvoy ser tuffa ut med stora pickadoller). McAvoy är trött på sitt jobb, sin tjej och sitt liv men för feg för att göra nåt annat tills Jolie kidnappar honom till ett väveri där Morgan Freeman ber honom skjuta vingar av flugor och han får veta att han är född till att döda folk. Sen tränas han i att få stryk, slåss med kniv mot tjockisar och undvika att skjuta i döda grisar som hänger i vägen för måltavlor. 
Filmen kan liknas med Fight Club med Matrix kört i en mixer (likheterna är så stora så man till och med måste skämta undan det med en Matrix-referens på ett ställe). Ryssen Timur Bekmamtov är en regissör men mycket fräna idéer till actionsekvenser och med gott visuellt seende men idén med att man kan skruva kulor och följa deras bana blir efter ett tag rätt tröttsamt och McAvoys monologer om hur han ska bli lika bra mördare som sin far känns jävligt mycket som nåt från en kass manga.

Omdöme: Skräp
  

Kommentarer
Postat av: Gunnar Bjursell

Såg för en tid sedan Bekmanbetovs Night Watch (Nochnoy Dozor) och blev faktiskt riktigt besviken. Hade förväntat mig en mer fantasifull regissör efter vad jag hört och läst vissa säga och skriva om honom. Detta var dock ett vilja-skapa-en-konstnärligt-intressant-film-med-flera-bottnar-men-kunna!

2009-11-24 @ 14:55:15
URL: http://gunnarbjursell.blogspot.com/
Postat av: Gunnar Bjursell

"-men-inte-kunna" skall det stå! Klagar på att han inte kan skapa en intressant film, jag som inte kan skapa en korrekt mening.

2009-11-24 @ 14:56:54
URL: http://gunnarbjursell.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0